Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Денят на бащата с международен успех

отпечатай новината

07.03.2019 10:16 | Видян 1355 пъти

Денят на бащата с международен успех

Серийният филм „Денят на бащата“ е получил международно признание, научи „Монитор“. Драмата предизвика голям интерес не само у нас, а и на престижни кинофестивали зад граница, преди да бъде излъчен тук.

Още на етап проект „Денят на бащата” е забелязан по време на Drama Series Days на европейския филмов пазар в рамките на Берлинале 2017, като следва покана и участие на изпълнителния продуцент Мартичка Божилова в престижната програма за развитие на телевизонни сериали European TV Drama Lab.

По-късно проектът участва на един от най-значимите форуми за европейски тв сериали Serie Series във Фонтeнбло, Франция. Там „Денят на бащата“ получава отлични отзиви, след което онлайн изданието Drama Quаrterly публикува дълга статия за проекта,

„който отваря нова страница за сериалите в България”.

В две последователни години е представен в програмите Pitch the Тrailers през 2017 г. и Work in Progress през 2018 г., където Божилова и режисьорът Павел Веснаков представят пилотния епизод вече във фаза монтаж.

Освен това поредицата е селекционирана и на друг престижен телевизионен форум ̶Venice Production Bridge част от фестивала във Венеция като е единственият изцяло български проект, показван там.

По данни на ГАРБ, „Денят на бащата“ е достигнал до милион и половина зрители в България след излъчването на последния епизод в ефира на обществената медия. След финалните надписи различни коментари заляха социалните мрежи.

„Благодаря на всички замесени. И не, няма хепи енд.

Грешките, които допускаме, не се поправят толкова лесно“, написа и Веснаков. Режисьорът и останалите от екипа се събраха заедно, за да изгледат последния епизод.

Отвореният край на „Денят на бащата“ даде повод на феновете да се надяват на втори сезон. Засега такъв не се предвижда, научи още „Монитор“.

„Нищо не е невъзможно, стига да се напише достатъчно вълнуваща история“, сподели ни наскоро Александър Сано, който пресъздава най-симпатичния образ в серийния филм.

Източник: Monitor
Снимка: БНТ Кадър

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !