Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Задържаха бащата на Тита за участие в схема за източване на НОИ

отпечатай новината

08.03.2019 13:27 | Видян 2705 пъти

Задържаха бащата на Тита за участие в схема за източване на НОИ

Акция на прокуратурата се провежда в София и Силистра. Разследва се източване на НОИ, а схемата е свързана с издаване на фалшиви данни за трудов стаж.

Това съобщи в ефира на NOVA заметник-главният прокурор Иван Гешев. По неофициална информация сред заподозрените е бащата на певицата Тита. Милен Пенчев е доведен баща на Тита и сестра й.

Поредната операция е на Спецпрокуратурата, МВР – Силистра и ГДБОП. Тя се провежда в Силистра и София и е с цел неутрализиране на група за източване на бюджета на НОИ. „В момента се извършва обиск в жилището на мъж, който е баща на певица. Той е шеф на клон на осигурителния институт“, каза още Гешев.

По думите му става въпрос за измама с трудов стаж – осигуряване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на кандидата докато той изплати парите за услугата, пише Blife. Тя струвала 10 000 лева, а „възнаграждението“ членовете на групата получавали с т.нар. „забавено плащане”.

„Потърпевша е държавата. Всички български граждани са потърпевши. Защото се източва бюджета на НОИ“, коментира Иван Гешев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !