На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Няма ваксина, няма училище в Италия

отпечатай новината

12.03.2019 16:27 | Видян 1166 пъти

Няма ваксина, няма училище в Италия

Италианските деца няма да посещават училище, освен ако не докажат, че са правилно ваксинирани. Крайният срок следва месеци на национален дебат за задължителната ваксинация. Родителите рискуват да бъдат глобени до 500 евро, ако изпратят неваксинираните си деца в училище. Деца под шест години могат да бъдат изключени.

Новият закон дойде на фона на нарастване на случаите на морбили - но италианските власти твърдят, че процентът на ваксинации се е подобрил от въвеждането му.

Според така нареченият закон на Лоренцин - на името на бившия министър на здравеопазването, който го въведе - децата трябва да получат редица задължителни имунизации преди да посетят училище. Те включват ваксинации за варицела, полиомиелит, морбили, заушка и рубеола.

Деца до 6-годишна възраст ще бъдат изключени от детска градина и детска градина, ако нямат доказателство за ваксинация по новите правила. На учениците на възраст между шест и 16 години не може да бъде забранени да посещават училище, но родителите им са изправени пред глоби, ако не завършат задължителния курс на имунизации.

Снимка: getty

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !