Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Канабисът на черния пазар процъфтява въпреки легализацията

отпечатай новината

18.03.2019 13:44 | Видян 631 пъти

Канабисът на черния пазар процъфтява въпреки легализацията

През януари Iipay Nation of Santa Ysabel в Калифорния промени бившото си казино като диспансер за канабис. Това предизвика реакцията на местните окръжни служители, които забраняват канабиса в своята юрисдикция, но нямат никаква власт над племенните земи.

Нерешеният проблем в Сан Диего подчертава големите затруднения, пред които са изправени Калифорния и други щати: как да се съгласуват желанията на избирателите, които одобряват легализиран канабис с градските и окръжни служители, които се противопоставят. В Сосалито, например, 77% от гласоподавателите подкрепиха прекратяването на забраната, но Общинският съвет блокира всички бизнеси на канабис.

Според разследване от миналата година от Southern California News Group, от 540-те града и окръга в Калифорния, само 162 - 30% - са разрешили бизнеса с канабис. Броят им е дори по-малък при продажбите за възрастни - само 89 града (по-малко от 20%) и шест области позволяват това.

Канабисът е лесно достъпен там, където е позволено. Но в останалата част на държавата стои разделението между жителите, които го искат, и избраните от тях длъжностни лица. Миналата година един от всеки петима калифорнийци посочва, че е купувал канабис на черния пазар през последните три месеца.

В допълнение към опозицията от страна на местните власти, високите данъци и сложните, груби регулации са големи причини, поради които черният пазар продължава да съществува. След това има много високи такси в много държави (поне $ 225,000 за първата година в Илинойс), които правят трудно дори да кандидатстват за лиценз, и специални оперативни разходи, които могат да достигнат десетки хиляди долари годишно за подновяване на лицензи, адвокати, витрини и продуктово тестване. Всички те увеличават разходите за легален канабис в сравнение с наличните от нелицензирани продавачи.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !