Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата Забавно лято, Грижовна есен

отпечатай новината

22.03.2019 13:50 | Видян 1146 пъти

Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата Забавно лято, Грижовна есен

С думи на благодарност към партньорите на програмата Забавно лято, грижовна есен се обърна Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause, координатор на програмата за устойчиво развитие на тютюнопроизводителните региони в България. На събитието, провело се на 21-ви март в клуб Перото в НДК, организаторите  разказаха за началото на програмата през 2014 г. в първото населено място – община Сатовча и за постигнатите резултати през годините.

Събитието събра над 80 души – представители на медиите, участници през годините, организатори и партньори на програмата. Водещ на събитието бе Стефан Щерев.

Елица Баракова разказа за мотивацията да работиш и помагаш на хората, които наистина имат нужда, за благодарността на участниците и отдадеността на всички партньори в програмата.  

В обръщението си към присъстващите Вержиния Джевелекова, мениджър връзки с обществеността във Филип Морис България – компанията, която осигурява финансовата подкрепа за програмата, сподели през какви трудности е преминал екипа в търсене на възможности за подпомагане на тютюнопроизводителните общности в малките населени места.

„Стартирайки пред 4 години с едно населено място – Сатовча, с първите летни детски академии и медицински прегледи за възрастни хора, днес резултатите от осъществяването на програмата са налице. В отговор на нуждите на местните общности, инициативите постепенно се разрастваха, а включените региони ставаха все повече. Днес вече програмата е обхванала общо над 7000 души в общините Благоевград, Хасково, Кърджали и Силистра. За да създадем възможности за икономически растеж и да върнем младите хора в отдалечените райони, през последната година заедно с Центъра за предприемачество Ринкърс създадохме и Академията за местни предприемачи, която подпомага стартиращия бизнес в тези райони чрез обучения и финансова подкрепа” - добави Вержиния.

От стартирането на Забавно лято, грижовна есен през 2015-а година до сега в програмата са се включили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи. През годините са осъществени над 70 летни академии за деца, над 8 000 специализирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 консултации за стартиране на бизнес по места.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !