Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Bond поискаха да видят паметника на Съветската армия

отпечатай новината

27.03.2019 15:17 | Видян 549 пъти

Bond поискаха да видят паметника на Съветската армия

Момичетата от струнния квартет Bond успяха да намерят време, в натоварения си график от пристигането ден по-рано в София, да се отдадат на любимото си занимание докато са турне – опознавателна обиколка на града, в който са отседнали.

Таня Дейвис, Еос Чатър и Гай-И Уестерхоф кацнаха на летище София в понеделник по обед и поеха по маршрута на безбройните си медийни ангажименти. Трите обаче са помолили организаторите на концерта от ZAPP Entertainment турът им да минава покрай емблематични за архитектурата на столицата сгради.

Така музикантките са се насладили на красотата на Руската църква, Военния клуб и още барокови сгради. Специално са отишли и до паметника на Съветската армия. Единствено Елспет Хенсен, една от цигуларките в квартета, е пропуснала обиколката, защото кацна едва днес, часове преди концерта в София ище се присъедини само към генералната репетиция на групата.

Магьосниците на струните останали най-впечатлени от посрещането с хляб и мед, което им беше направено в хотела вчера. Там момиче в традиционни дрехи ги очаквало още на входа. Таня, Еос и Гай-И любопитно са разпитали за този български обичай.

Това обаче е било единственото гурме изкушение, което те си позволяват. Всички от квартета водят много здравословен начин на живот и наблягат на пресни плодове и зеленчуци, много вода и прясноизцедени сокове, както и дипове, любим, сред които им е хумусът. Не са пожелали никакъв алкохол, дори българско вино.

Утре те ще се отправят към Пловдив, където е вторият им концерт от минитурнето у нас. Bond ще излязат на сцената на зала С.И.Л.А., но преди това, като задължителна точка в програмата, са си набелязали да посетят Античния театър, за който са чели много и са безкрайно впечатлени от историята му.

Посещението на виртуозните музикантки у нас е по повод световното им турне, с което отбелязват 20 години на сцена. Припомняме, че квартетът ще направи специален жест към българските си фенове, към които изпитва особен сантимент, и ще изсвири за пръв път две нови композиции. Премиерата на парчетата е на само за България, но и за целия свят. Едно от тях – Zadok, те са избрали да открият програмата си, която се състои от повече от 20 от най-добрите им пиеси. Другият нов проект носи името Panthera.

Поради големия интерес към двата концерта в София и Пловдив, Bond ще се завърнат за още две дати у нас през лятото. На 11 юли ще са в Летния театър на Бургас, а на 12-ти – във Варна.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !