Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

До 20 години затвор грозят Фелисити Хъфман заради подкупите за университет

отпечатай новината

04.04.2019 13:49 | Видян 1531 пъти

До 20 години затвор грозят Фелисити Хъфман заради подкупите за университет

Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Логлин, а също така и съпругът на Логлин - Мосимо Джанули, се явиха в съда в град Бостън по обвинение за даване на подкупи за постъпването на децата им в престижни университети, предадоха световните агенции.

Съдията не поиска от тях да признаят или отрекат вината си. Обвиняемите бяха пуснати на свобода под гаранция. Но те бяха задължени да предадат паспортите си и да не напускат САЩ. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни, могат да получат присъди до 20 години затвор.

Фелисити Хъфман е известна с участието си в сериала Отчаяни съпруги, а Логлин от поредицата Бевърли хилс 90210. Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни учебни заведения.

Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати 4 обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, Уейк Форест. В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат такива постижения.

33 родители са обвинени, че са ползвали услугите на Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200 000 и 6,5 милиона долара.

"Не може да има система за приемане, която е различна за богатите, нито различна съдебна система", заяви прокурорът Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !