Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Актьори богове изгряват в уникална изложба

отпечатай новината

09.04.2019 17:36 | Видян 996 пъти

Актьори богове изгряват в уникална изложба

Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба с фотографии, видеа, рисунки и макети. Снежина Петрова позира като чудовищната Медея, а Владо Пенев като владетеля Креонт пред майстора на обектива Павел Червенков.

Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология. Въздействащите им портрети, придружени с текстове от Еврипид, са част от проекта „Терен Медея“, който ще бъде представен на 17 април от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия.

Мащабната изложба показва всички етапи от реализацията и надграждането на театралния и социален проект „Медея“, част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Основен акцент в него е едноименното театрално представление на режисьорката Десислава Шпатова, представящо трагичния конфликт между митологичните Майка и Баща – Медея и Язон.

Официалната премиера на спектакъла ще бъде в Античния театър в Пловдив на 28 юни. Освен известните актьори, в представлението участват деца от различните етнически общности в Града под тепетата и студенти от НБУ. Всички те ще ни пренесат в зрелищната трагедия на Еврипид под музиката на Асен Аврамов, изпълнена на живо.

В рамките на проекта „Медея“ децата създават рисунки, които разказват за основния конфликт между майката и бащата, и изработват макети. Всички техни произведения ще бъдат представени на изложбата в СГХГ, заедно с документални снимки, предмети, видеа и звуци от обученията им в психодраматични работилници и художествени ателиета.  

Куратори на изложбата, която продължава до 22 април, са Снежина Петрова и Весела Ножарова.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !