Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

Филм за зомбита открива фестивала в Кан

отпечатай новината

11.04.2019 11:49 | Видян 2366 пъти

Филм за зомбита открива фестивала в Кан

С филма за зомбита на Джим Джармуш The Dead DonТt Die (Мъртвите не умират) ще бъде открит 72-ия кинофестивал в Кан на 14 май.

Прожекцията на екрана на Grand Théâtre Lumière ще наруши традициите, тъй като лентата на Джармуш ще бъде включена в конкурсната програма за спечелването на Златната палма. Обикновено кинофестът се открива с филм извън официалната селекция.

В сънливия малък град Сентервил нещо не е наред. Луната е голяма и ниско в небето, часовете на дневната светлина стават непредсказуеми и животните започват да проявяват необичайни поведения. Никой не знае защо. Новините са страшни и учени са загрижени. Но никой не предвижда най-странното и най-опасното отражение, което скоро ще започне да измъчва града: Мъртвите не умират - те се издигат от гробовете си и яростно атакуват живите - и гражданите на града трябва да се борят за своето оцеляване.

В кинотворбата на американския режисьор и сценарист участват Бил Мъри, Адам Драйвър, Клоуи Севини, Стив Бушеми, Дани Глоувър и др. От фестивала определиха продукцията като "подривна спрямо жанра, но със свой принос в киното".
 
Премиерата на The Dead Don't Die в САЩ ще се състои на 14 юни. Конкурсната програма на кинофеста в Кан ще бъде обявена на 18 април, а носителят на Златната палма ще бъде определен от жури, председателствано от мексиканския режисьор Алехандро Иняриту.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !