Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Отиде си иконата на БГ киното Виолета Гиндева

отпечатай новината

22.04.2019 10:43 | Видян 2410 пъти

Отиде си иконата на БГ киното Виолета Гиндева

Голямата българска актриса Виолета Гиндева полетя към своите ангели навръх имения си ден. Тя си отиде на 72-годишна възраст след кратко боледуване, съобщиха от Народния театър "Иван Вазов".

До последно тя беше на сцената, след като през 2015-та се завърна в Народния след 22-годишно изгнание
в поставката „Лунатици“, където в ролята се редува с Анна Петрова. Съвсем наскоро, едва преди няколко месеца пък влезе в състава и на „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ по Максим Горки, отново на най-голямата ни сцена и зае овакантеното от Добринка Станкова място.

Интересен факт е че двете актриси си партнират с уникална химия в един от най-известните филми на Гиндева - „Черните ангели“. Дори е имала предложение да поеме роля в трета пиеса преди да почина. Всъщност Гиндева е единствената от групата уволнени артисти в началото на Прехода, която се завърна в Народния

Може би първият сексимвол на родното кино демонстрира актьорския си талант още като съвсем малко момиче. Родена на 14 юни 1946 година в Сливен, първите си представления изнася в двора на баба ѝ в кв. Клуцохор, като саморъчно изработва декорите и куклите. Логично се насочва към ВИТИЗ и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Желчо Мандаджиев и проф.

Гриша Островски през 1968 г. Веднага след като се дипломира талантът й изгрява на сцената на Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, но само за година, за да се завърне отново в София и то в Народния театър, където е голямата звезда на трупата до началото на 90-те години. С настъпването на промените обаче мястото й изстива и през 1993 г. се разделя с институцията, само за да се завърне преди две години отново, там от където е тръгнала кариерата й.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !