Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Започнаха снимките на "ТИЛТ"

отпечатай новината

24.03.2009 15:23 | Видян 6556 пъти

Започнаха снимките на

Днес, 24 март, е първият снимачен ден на новия български пълнометражен филмм „ТИЛТ” в България. Продуценти на лентата са „Чучков Брадърс” (България) и „Остлихт филмпродукцион” (Германия). Същинският старт на „ТИЛТ” беше на 13 март в Германия в малкия провинциален град Хайлигенщат, където главните герои Сташ (Явор Бахаров), Ивайло Драгиев (Ангел) и Гого (Ованес Торосян) емигрират.

По традиция началото на филма у нас беше полято с шампанско на снимачната площадка в района на паметника на Съветската армия. Наздравица за успеха на „ТИЛТ” вдигнаха главните виновници Виктор Чучков-син, който е режисьор на лентата, продуцентът Борислав Чучков, актьорите от класа на проф. Пламен Марков - Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Радина Кърджилова (Беки), самият проф. Марков, Галина Бежанска – директор на дирекция „Култура” към Столична община, журналисти и гости. Актьорът Георги Стайков е в България специално за снимките на „ТИЛТ”. Въпреки че днес няма участие в сцените, той дойде на снимките заедно със своята съпруга Мариян (шведска оперна певица) и двегодишния си син Николай.

„Лесно се съгласих да бъда полковник Катев, защото сценарият е много хубав. Това е първата ми истинска голяма роля в България след 1991 г. Моят герой е лош човек, но с добро сърце”, заяви Георги Стайков.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !