Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Запорираха всички фирми на Мегз и Рончев

отпечатай новината

03.05.2019 15:08 | Видян 1741 пъти

Запорираха всички фирми на Мегз и Рончев

Всички фирми, в които дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева, известна като Мегз, и новият ѝ приятел Румен Рончев имат участие, са под запор.

Преди време Ранчев бе обвинен в застрахователна измама, а сега претенции към него имат банки, частни кредитори и НАП, показа проверка, съобщава Марица.

В опитите да отърве приятеля си от атаката Мегз предприе сложна комбинация от прехвърляния на дялове и пререгистрации. В края на миналата година Каканашева е създала поредната си фирма - Доверие МК ЕООД. Новото дружество моментално е придобило Мегз 1 ООД, която е фактически собственик на всички останали 45 фирми с подобно име.

През Доверие МК Миглена е съдружник и в двете транспортни компании на Рончев. Новото дружество обаче мигновено е влязло в полезрението на кредиторите и така на 26 февруари от НАП налагат запор и на Доверие МК ЕООД. Ню Транс Груп и Розова Долина Екс на Рончев и Мегз също са с блокирани сметки и имущество. Първият запор е наложен от Про Кредит Банк в края на февруари, а от 18 април има такъв и в полза на УниКредит лизинг.

Юридическите хватки, с които дизайнерката опитва да излъже данъчните, имат дълга история. Фирмите на Каканашева под името Мегз вече са близо 50, показва справка в Търговския регистър. Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот.

По този начин фирмата не попада под ЗДДС и не подлежи на задължителна регистрация по смисъла на закона. Дизайнерката дължи през почти всяко свое дружество пари на държавата за данъци, осигуровки и други налози. Освен това срещу нейните компании има заведени и спечелени десетки дела за различни суми от фирми в цялата страна за забавени или неизплатени фактури.

Фирмите на Каканашева са осъждани няколко пъти и от нейни служители за неплатени заплати в периода 2015-2017 година. Редица контролни органи пък, сред които и КЗК, са глобявали дизайнерката за нелоялни търговски практики и за умишлено въвеждане в заблуда с фалшива информация за произход и състав на продуктите, продавани от онлайн магазинa на Каканашева.

Първата фирма с името Мегз е регистрирана през 2013 година от майката на Каканашева. Дружеството натрупва над 130 000 лева задължения към НАП. В периода 2015-2017 г. всички шивачки и служители от фабриката в Раковски работят към това дружество. През юни 2017 г. то е продадено на Стефан Славейски, който е известен чистач на дългове.

Бушонът е придобил още над 100 фирми с десетки милиони задължения към държавата. ни след вписването фирмата вече се казва Новокер София и сменя адреса си от Раковски в столицата. Според експерти в данъчното законодателство Каканашева създава огромно количество фирми, които постоянно прехвърлят активи помежду си и така умишлено забавя работата на институциите при евентуални проверки и сигнали срещу нея.

В информационните масиви има редица копия от покани, изпратени от НАП - Пловдив до дизайнерката за образуване на ревизии или искания за представяне на документи, на които данъчните не са получили отговори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !