Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Стефан Вълдобрев и Обичайните...

Осем града и нов албум с единайсет нови песни...

Графа става ментор в детски творчески работилници

отпечатай новината

14.05.2019 16:35 | Видян 1421 пъти

Графа става ментор в детски творчески работилници

С начинанието да помага на малки таланти ще се заеме Влади Ампов-Графа. Изпълнителят на „Невидим“ става част от второто издание на кампанията „Национална седмица на детската книга“.

Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, ще се проведе от 1 до 7 юни в Литературен клуб „Перото“ и зала 4 на НДК.

В продължение на една седмица малки таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно в творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници, и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин. А на 7 юни, освен игрите с актьорите от Столичния куклен театър, ще бъдат обявени наградите за „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ в двете възрастови групи.

Как се пише сценарий? Какви са тайните на историческия роман? Как се прави комикс? Какво е да си журналист? Как да създадеш свои собствени хартиени герои? Как трябва да изглежда корицата на една книга? От 2 до 6 юни за малките творци са подготвени редица предизвикателства, които обаче няма да посрещнат сами. На помощ идват техните ментори. Освен Графа, това са Светослав Иванов, Жени Марчева, Десислава Стоянова, Иван Раденков, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Капка Кънева, Мария Донева, Жени Лечева, Виктория Бисерова, Диана Петрова и други.

„Основен фокус на кампанията е правилната употреба на българския език и неговото многообразие. По този начин ще се съдейства за развитието на детската литературна дейност и ще се подпомогне публикуването и издаването на произведенията на млади и талантливи нови автори.

Това, от своя страна, ще допринесе за съхраняването на националната културна идентичност, представена чрез детската литература.“, споделят организаторите на „Националната седмица на детската книга“.


Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !