Мария Каракушева представя...

Ако сърцето можеше да композира, със сигурност пиесите...

Магнезий - минерал за здравето на ума...

Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях често...

Марадона измести Ален Делон, реквием от Алмодовар с Пе и Бандерас

отпечатай новината

20.05.2019 09:35 | Видян 364 пъти

Марадона измести Ален Делон, реквием от Алмодовар с Пе и Бандерас

Борис Ангелов
Кан.Специален пратеник на 19 минути

Вместо Златната палма на Ален Делон за цялостно творчество да бъде връчена в Гран театр Люмиер, неговите точно 15 минути слава на 72 - ия фестивал в Кан блеснаха в по-скромната зала Дебюси на Кроазет. Повече за церемонията и майсторския клас на великия актьор, който не получи цялото дължимо към него уважение, ще четете в утрешния брой, тъй като церемонията му започна след редакционното приключване на броя. Ако не друго, Делон поне отстъпи голямата зала за филма, посветен и кръстен на друго величество - Диего Марадона. И за това ще четете утре.

Друг класик - Педро Алмодовар показа новия си филм Болка и слава. Той е направен като реквием за него самия. Антонио Бандерас дори в характерната прическа прилича на екрана на великия режисьор, чиято роля - вярно, под друго име, изпълнява.

Филмът е както автобиографичен по смисъл, така и пълен с емоция и мъдрост, без типичните за автора екстравагантности, с елегантно загатване на сексуалността. Пенелопе Крус е прекрасна като майката на режисьора.

Историята започва някак бавно и постепенно своя ритъм и постепенно го ускорява като танц. Той е супер личен, но и общочовешки валиден, супер испански и същевременно ултра европейски. По-добър е от последните му заглавия и е много по-модерен, без да изневерява на оригиналния стил на този неповторим създател на красота. Трябва да  се гледа! Затова не ви го и разказвам подробно.

България изненадващо се оказа фокус, както е кръстена, на филмовата програма за насърчаване на международни продуценти на ФИДЛаб: кино инициативата на Южна Франция: регионите Алп Кот д'Азур и Прованс. Ние сме първата държава, от която канят пет кинаджийки да се учат тук. В групата са шефката на София филм фест Мира Сталева, Веселка Кирякова, Ваня Райнова, Катя Тричкова и Гергана Станкова, а 19 минути се оказа единствената медия от България на тържественото отбелязване на щастливия повод, отбелязан под дъжда на яхтеното пристанище в самото сърце на .
най-престижния фестивален град на света.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !