Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Над 3500 души танцуваха и пяха с Най-доброто от Андрю Лойд Уебър и Плевенската фихармония в Зала

отпечатай новината

20.05.2019 10:10 | Видян 981 пъти

Над 3500 души танцуваха и пяха с Най-доброто от Андрю Лойд Уебър и Плевенската фихармония в Зала

На 15 и 16 май 2019г., на сцената на Двореца на културата и спорта във Варна и в зала 1 на НДК, Плевенска филхармония представи концерта ,,Най доброто от Андрю Лойд Уебър“.  Емблематичи мелодии и песни от  ,,Фантомът на операта“, ,,Котки“, ,,Евита“ и ,,Исус Христос Суперзвезда“, изправиха на крака публиката, изпълнила до краен предел двете зали. Превъплащенията на Джон Патридж, Ингве Гасой Ромдал, Патрик Щайнке, Шарлоте Хайнке, Беатрикс Райтерер и Люси Дяковска показаха, че и българските почитатели на мюзикъла могат да се насладят на живо до изпълнения на световно ниво.

Приятелството, което свързва изпълнителите от години даде на спектакъла енергия и емоция, която се усети от залата още при първите изпълнения. И когато  Шарлоте, Беатрикс и Люси изпяха в трио популярната тема ,,Memory” oт ,,Котки“, някак логично дойде признанието, че тази магия започва  преди 24 години, когато заедно започват да се обучават в Хамбург. Джон Патридж - звездата на Уест енд в Лондон, познат като любимецът на Уебър, изпълнил ролята на Рам Там Тагър от "Котките", не само във филмовата продукция на този обичан мюзикъл, но и по сцените на цяла Европа, показа на живо колко е силна артистичната му харизма.

Над 6000 зрители на двата концерта във Варна и София почувстваха как музиката на един гениален англичани може да те разтръси из основи и да изкара душата от тялото. Магията на мюзикъла - това е изкуството на сър Андрю Лойд Уебър, един от най-успешните композитори на всички времена. Роден на 22-ри март 1948 година, в семейството на музиканти, той е носител на седем награди „Тони”, един „Оскар” и три „Грами”. Упоритият му труд и безспорният му гений го превръщат в един от най-богатите и награждавани англичани.

Още с първите тактове на музиката от ,, Исус Христос Суперзвезда“ публиката беше на крака и пееше и танцуваше, а нестихващите повече от 15 минути овации в края на концерта бяха оценката за труда и раздаването на сцената, както на певците, така и на оркестъра на Плевенската филхармония и Националния филхармоничен хор под диригентството на Себастиан Де Доменико.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !