Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Спирка за разкази това лято в Пловдив, София и Варна

отпечатай новината

23.05.2019 14:36 | Видян 684 пъти

Спирка за разкази това лято в Пловдив, София и Варна

В навечерието на 24 май, Ден на славянската писменост и култура, избрани спирки на градския транспорт в Пловдив, София и Варна се превръщат в място за литературно вдъхновение и трибуна за млади автори.

Това се случва благодарение на проекта „Спирка за разкази“ на сдружение „Кашалот“, съобщи кординаторът му Теодора Стоянова. Проектът се случва едновременно в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, в София е подкрепен от програма „Култура“ на Столична община, а във Варна – от Фонд „Култура“ на Общината.

В рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив  и по шест в София и Варна всяка седмица ще представят по един млад и талантлив автор на разкази. Те са с дължина до 250 думи и са по една от трите теми – „В капана на времето“- за Пловдив „Отново на път“- за София и „А сега накъде?“- за  Варна.

Само за месец организаторите получиха над 1200 разказа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се публикува на страницата на сдружението във Фейсбук.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !