Малкото коте на Божинов най-мразената...

Бояна Генова от „Игри на волята“, станала...

В СЕМ се карат като на пазара, Бетина...

Най-вероятно член на СЕМ ще отиде на съд. И това се...

Най-много зрители избраха bTV и в деня на евровота

отпечатай новината

27.05.2019 13:39 | Видян 159 пъти

Най-много зрители избраха bTV и в деня на евровота

bTV продължава тенденцията да събира най-много зрители при отразяване на специални събития от голям обществен интерес, показват предварителните данни на *ГАРБ за 26 май, когато България и Европа гласуваха за новите мандати на Европейския парламент. Всички новинарски емисии и актуални предавания на bTV по време на изборния ден са привлекли общо близо 31% от цялата ТВ аудитория.

Вечерното изборно студио на bTV Промяната Европа, излъчвано паралелно от София и Брюксел с водещи Антон Хекимян и Светослав Иванов, отчете голям зрителски интерес за цялото време в периода от 17:00 до 24:00 часа, независимо от регистрираната най-ниска избирателна активност от всички избори в България за ЕП досега.

Над 30,5% от зрителите са проследили коментарите в студиото, преките включвания на репортерите и кореспондентите на bTV от 8 държави извън България, репортажите от цялата страна, прогнозните резултати от вота и данните от паралелното преброяване в изборния ден.

Пик в зрителския интерес на 26 май е регистриран по време на централната емисия на bTV Новините от 19 часа, когато най-важното от изборния ден в 30 минути са проследили 36,6% от всички пред ТВ екрана.

Значителен интерес към евровота е отчетен и в онлайн каналите на bTV. През изборния ден посетителите на btvnovinite.bg са се увеличили с 30% спрямо средната посещаемост за последната седмица.


*ГАРБ е единствената пийпълметрична система в България, преминала независим одит.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !