Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Баща се нуждае от скъпоструващо животоспасяващото лекарство

отпечатай новината

27.05.2019 13:55 | Видян 1211 пъти

Баща се нуждае от скъпоструващо животоспасяващото лекарство

Здравейте,

казвам се Моника и съм сестра на Бойко. Бойко е моето малко братче, което се оказа голям войн. Защо?

Защото от няколко години води своята най-сериозна битка, тази за живота си.

Битка, която започна преди повече от 4 години, когато двата му бъбрека спряха да функционират. След две дълги години на хемодиализа през 2018 той беше успешно трансплантиран.

За съжаление, щастието ни не продължи дълго и скоро след трансплантацията Бойко разви животозастрашаваща инфекция. Инфекцията го прикова на легло и вече 4 месеца той води поредна битка за своя живот. След направена биопсия се потвърди диагнозата- аспергилоза /гъбична инфекция/, която се разпространява в сърцето, мозъка и таза.

Гъбичката разяжда костта на левия му крак и в момента Бойко е обездвижен. Българските лекари казаха, че са безсилни и не дават никакъв  шанс за живота на брат ми. Но ние не се отказахме и след консултация с турските специалисти той бе преместен в тяхната болница.

В момента Бойко провежда животоспасяващо скъпоструващо лечение с лекарството- Micafungin Sodium/Mycamine и е под постоянно наблюдение в турската клиника. Лечението ще отнеме повече от 6 месеца.

Лекарството се приема ежедневно, като цената му е 1000 лв на ден. След като се овладее инфекцията ще се наложи и операция на крака, която ще струва около 10 000 евро.

Това е една неистова борба за живот на един истински войн - непреклонен и корав. Той се бори с всички сили за живота си, защото вкъщи го чакат две невръстни деца, които имат нужда от своя баща! Бойко е горд, скромен и с огромно сърце. Слънчев и енергичен, с разкошно чувство за хумор и самоирония и напук на лошите прогнози и епикризи той - Бойко, продължава да иска да живее и не се отказва. Води бунта на неприемането на духа с най-лошото и вярва, че ще премине и това изпитание успешно и по жив от всякога.

Бойко се е хванал за живота и не се пуска, защото иска да види как ДЕЦАТА му растат! Иска да остане в живота им. Иска да им покаже, че не трябва да се отказват и примиряват дори когато е почти безнадежно и непоносимо. Защото няма нищо по-велико от силата на духа, ЛЮБОВТА, вярата и молитвата за надежда за нов ден.

През сълзи и с много надежда моля персонално всеки от Вас да подаде ръка и да помогне на един баща да може да отгледа децата си! Ние нямаме възможност да заплатим животоспасяващото лекарство на брат ми! Продадохме всичко, което имахме! Всички роднини и приятели ни помогнаха да стигнем до тук, но вече нямаме сили да водим сами тази битка!

Благодарим Ви!

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !