Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Какво ще прави бившата госпожа Безос с милиардите от развода

отпечатай новината

01.06.2019 09:08 | Видян 1275 пъти

Какво ще прави бившата госпожа Безос с милиардите от развода

Бившата госпожа Безос вече официално е третата по богатство жена в света след развода със собственика на Amazon Джеф Безос.

Той й изневери, а тя се договори за четири процента дял от компанията, което означава, че е притежател на 37 милиарда долара. Да, на толкова се равняват въпросните четири процента.

Какво да прави с толкова много пари? Е, сигурно ако развихрите въображението си ще измислите куп варианти за харченето им, но госпожа Безос реши да не прахосва състоянието, а да направи нещо добро с него.

Тя се включи в пакта на богаташите The Giving Pledge, които най-официално обещават, че ще дарят половината или повече от богатството си за благотворителност. Бил Гейтс и съпругата му, например, също са членове на този клуб на богатите хора с добри сърца. Джеф Безос обаче не е.

И ако си мислите, че Макензи е получила наготово тези милиарди и затова й е толкова лесно да се раздели с тях, то ще припомним, че тя е плътно до Джеф от създаването на Amazon  досега. Двамата имаха 25-годишен брак и истината е, че ако не е тя, сигурно той нямаше да е един от най-богатите хора в света.

Заради любовта й към книгите Джеф й предлага да направят сайт за продажба на книги по интернет. Началният капитал е 300 000 долара. Макензи няма никакъв търговски нюх, но се съгласява само защото той е толкова въодушевен за проекта.

Напускат Ню Йорк и се местят в Сиатъл. Бизнесът не само се разраства, а се превръща в световна платформа за продажба на всичко – от книги до професионално оборудване на катерачи в Хималаите. И носи милиарди долари.

EVA

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !