Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Скандална реклама на марихуана в учебник

отпечатай новината

03.06.2019 10:37 | Видян 844 пъти

Скандална реклама на марихуана в учебник

Не приемам демагогски изказвания, че това била действителността, от която няма как да избягаме, каза писателят Ангел Хаджипопгеоргиев, сигнализирал за скандална реклама на марихуана в учебник.

Скандални текстове, които може да се приемат като реклама на пушенето на марихуана, се появиха в български учебник по философия за осми клас. В тях пише как дете запалва джойнт, дръпва няколко пъти и го подава на свой приятел, а после и на съученичка с думите „Опитай. Страхотно е!“. Той е изпратил писмо до издателство „Педагог“, допуснало гаврата, съобщава flagman.bg.

„Хубаво е да ви се отговори с мнението на децата, заради които сте толкова възмутен. И щом децата могат да мислят, все още има надежда за тази държава. Моля вижте прикачения файл. Там е мнението на дете от същата гимназия. Вероятно сте го видели във фейсбук, но дали сте го прочели?“, отговарят от издателството.

„Те да не би да са адвокати на съставителите или пък самите се изявяват като автори на този псевдоучебник? Вместо да ми отговорят на въпроса “Кой го е поръчал учебника?“, те тръгват да ме карат да чета мнението на някакъв осмокласник, който в случая е „децата“ и който още не знае на коя планета живее. А може момчето да си попушва Мария Хуана, знае ли някой?“, коментира писателят езотерик в интервю за в. „Компас“.

„Парадоксът в цялата тази ситуация е, че Наказателният кодекс е криминализирал пушенето на трева и преди време осъдиха един студент на 3 години затвор за притежанието на две цигари, пък сега образователната система откровено им прави реклама. Не приемам демагогски изказвания, че това била действителността, от която няма как да избягаме или пък че по този начин се давало възможност на децата да преценят дали е добре да пушат трева. Там директно се заявява: “Опитай, страхотно е!“, добавя Хаджипопгеоргиев.

Пред репортер на Флагман той сподели, че най-много го е подразнило това, че нито един учител не реагирал, а е можело да сформират веднага родитело-учителски комитет и да сезират Прокуратурата. Този текст е престъпление към децата на България, подчерта писателят.

Той реагира наскоро по същия начин и срещу „приказка“ от учебник за 3-ти клас, където се говорило за „детска полиция“, която ще следи за поведението на родителите по отношение на малтретиране и агресивно принуждаване към учене и примерно писане на домашни.

„Това е един абсолютно кощунствeн и идиотски текст, отправен към напълно отворените за манипулации детски мозъчета. Не знам дали в норвежките училища има лозунги, които призовават децата да не се подчиняват на родителите си, но у нас това вече е факт черно на бяло и не като текст на някаква стена, а официален материал, залегнал в учебната програма“, заяви авторът на „Гняв“ и на „Исусови хроники“.

„Ако някъде нещо се прави инцидентно или дори само се казва, че се прави, то ние моментално го реализираме в живота, без да мислим за последствията. И винаги съм се чудил защо не копираме от „щастливите“ държави позитивните, практичните и полезните неща, а вземаме само тези, които могат да навредят“, добавя той.

Писателят, който от няколко години живее в Англия, споделя, че наличието в лоното на образованието на сериозно количество хора с меки китки и палави езичета много го тревожи.
„Точно те са и проводниците на антихуманната джендър-идеология. Темата за отделянето на децата от родителите е сериозно преекспонирана“, заяви Ангел Хаджипопгеоргиев.

„Трябва да се обърне повече внимание на това, което се учи в училищата, а не толкова на раздутата истерия с отнемането на деца чрез социалните служби. Имам у нас хиляди приятели и роднини, и на никого от тях не е отнето детето“, добави той, след като наш репортер му разказа покъртителната история с братчетата и сестричета на изчезналия Юлиян от Равнец, които бяха отнети след донос на фондация, спечелила търга за обслужване на Националната телефонна линия за деца.
„Не съм съгласен, че детето трябва задължително да живее с биологичната си майка, за да бъде щастливо. За голямо съжаление по целия свят има жени, които не бива изобщо да раждат, а го правят. В името на бъдещето, децата на такива майки трябва да бъдат осиновени от хора, които наистина желаят да имат деца, а не могат по чисто технически причини“, коментира той.

„Може да прозвучи цинично, но една майка, която ражда безразборно и безхаберно 8 деца, които гарантирано не може да изхранва и отглежда, явно е човек абсолютно неграмотен поне откъм сексуална култура. Също е гарантирано, че тези деца едва ли са от един баща, ако не са от малцинството, разбира се, а пък ако са от един, то той е същият неграмотник и безотговорник като майката.“, добави писателят.
„Тези басни, дето се тиражират, че ги вземали за да ги дадат на гейски семейства, са си точно приказки от 1001 нощ. Може и някъде да има инцидентни такива ситуации, ама те са си точно инцидентни“, каза още той.



автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !