Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

САЩ към българите: Станете от масата

отпечатай новината

07.06.2019 14:15 | Видян 2083 пъти

САЩ към българите: Станете от масата

Българите често се събират с приятели и роднини на маса - и така могат да се превърнат в критична маса хора, които да променят държавата към по-добро. Това е посланието на новия етап на кампанията на посолството на САЩ в България "Силата е в теб", която цели да вдъхне у обществото оптимизъм в развитието на страната.

"Силата е в теб" е поздрав към българите, които активно изграждат бъдещето, каза посланик Ерик Рубин. Това е четвъртият етап на кампанията - в началото тя представи неизвестни на масовата публика хора, олицетворяващи силата на българския дух; след това отличи световно признати професионалисти, а в третата част - хора, активно работещи за промяна.

Тази година част от нея са четири български организации, които са пример за инициативността на обикновените граждани - "Заедно в час", "Гражданите", TimeHeroes и "Резиденция Баба".

"Резиденция Баба" праща младежи да прекарат няколко седмици с възрастни хора в обезлюдяващи се села, разказа Милица Джанджова от организацията. Дори селищата да изчезнат от картата на страната, все още има какво да се направи за живите хора там, каза тя.

Сава Ташев от "Заедно в час" и Милица Джанджова от "Резиденция Баба".

Много хора си мечтаят да станат учители, но не срещат подкрепа, каза Сава Ташев, който преподава английски в училище в "Люлин" като участник в "Заедно в час". Организацията обучава и изпраща млади хора като учители на места, където има нужда от повече преподаватели. Сава завършва участието си в програмата тази година, но смята да остане да преподава.

Най-важното е, че ежедневно ни пишат, че сме върнали на някого надеждата в гражданското общество, каза Стоян Митов от платформата "Гражданите". В нея всеки може да сигнализира за всякакви градски проблеми, а приложението автоматично разпределя сигналите към общините в цялата страна.

Ния Кирякова от доброволческата платформа TimeHeroes разказа, че тя дава възможност на хора от всички възрасти да направят добро - от младежи от пенсионери, които могат да продължат да използват уменията си.

Източник: Дневник

Виж видео ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !