Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

По-малко секс и наркотици в Рокетмен

отпечатай новината

11.06.2019 10:05 | Видян 873 пъти

По-малко секс и наркотици в Рокетмен

Рокетмен е на върха на класациите в момента. Филмът набира огромна популярност още с първата си прожекция на 31 май. Това е двучасов биографичен филм за великия Елтън Джон, който представя целия процес от трудното детство на звездата до издигането му в музикална икона.

Реджиналд Дуайт е просто обикновено момче, което един ден сяда пред пианото вкъщи и започва да повтаря мелодия, която чува по радиото. Тогава майка му и баба му разбират, че в него има талант и решават да го запишат на уроци.

Оттам Дуайт започва да мечтае за кариера, която ще го изстреля на върха и ще му позволи да се изнесе от къщата, в която не се чувства обичан. Не след дълго, Реджиналд разбира, че трябва да промени нещо в себе си, за да може да се издигне като солов артист. По съвет на негов колега, той сменя името си на Елтън Джон и оттам започва историята на един от най-великите музиканти в съвременната музика.

Но славата си има цена и това се вижда и от филма Рокетмен. Елтън попада в спиралата на наркотиците, алкохола, секса и безразборното харчене на пари. Всичко това е показано нагледно в лентата, а това не се е харесало на много от филмовите компании.

Самият Елтън Джон признава, че някои от студиата, към които са се насочили за подкрепа, са искали да намалят сцените, в които се показват секс и наркотици.

„Не исках да показвам филм само с тези неща, но всеки знае, че животът ми е имал и такива периоди през 70-те и 80-те години“. Самата компания Paramount Pictures, която разпространява филма е имала съмнения относно деликатните сцени.

Искали са да премахнат секса между Тарън Еджъртън (Елтън Джон) и Ричард Мадън, който играе Джон Рийд – първия приятел на музиканта. В крайна сметка обаче режисьорът Декстър Флечър продължава по оригиналната история.

Рокетмен разказва една приказна история за това как едно момче може да стигне до голямата сцена, но пътят към нея не е много лесен.

tialoto

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !