На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Рая Пеева и Влади Зомбори си партнират в нов бг филм

отпечатай новината

11.06.2019 11:37 | Видян 1199 пъти

Рая Пеева и Влади Зомбори си партнират в нов бг филм

Популярните млади актьори Рая Пеева, Владимир Зомбори, Петко Венелинов и др. са в главните роли в новия български късометражен игрален филм Seen (“Видяно“), чиято премиера предстои на 13 юни от 20.30 ч. в Културен център G8.

Творбата ще има още 4 самостоятелни премиерни прожекции в следващите дни: 15 юни от 21 ч. (G8), 16 юни от 18.30 ч. (G8), 19 юни от 19.00 ч. (Eurocinema) и 20 юни от 20.45 ч. (G8).

Това е нестандартният режисьорски дебют в киното на двама приятели рекламисти – Петър Бояджиев и Николай Драганов. В проекта, който засяга болезнената тема за влиянието на модерните способи за комуникация и разгръща в 27 минути чрез иновативен подход историите на различни и близки до зрителя персонажи.

Млад мъж и млада жена вечерят заедно, търсейки решение на проблемите си. Съвременен тийнейджър пише на своята любов, докато търси себе си. Зрял мъж живее в миналото, докато мисли за своето продължение. Какво обединява героите?Какво намират? Какво виждат? Seen е реалистична история, разширена в триптих, която има за цел да повдигне въпроси за състоянието и бъдещето на нашите взаимоотношения, повлияни от модерните технологии.

Във филма участва и великолепната Анастасия Лютова („Вездесъщият“), която преди десетина години спечели театралните награди „Икар“ и „Аскеер“ за изгряваща звезда, по-късно и „Икар“ за водеща женска роля, без да броим многото й номинации... Тук тя е мистериозната и привлекателна Жана. Друг силен коз в актьорския състав е младата Мина Маркова („Столичани в повече“), която играе Пламена – чаровна начинаеща бизнесдама, решена да преуспее в живота без оглед на средствата...

Героинята на Мина е свързана с две от сюжетните линии в историята и с нейния образ са свързани някои от най-интригуващите сцени във филма. Освен страхотните актьори, в късометражната лента впечатление правят и буквално „кастнати“ на улицата сурови таланти като Денис Циков, който вече обира номинации от международни форуми. Експертите предвкусват дълъг и богат с награди фестивален живот за Seen. Песента във филма – Still as far, се изпълнява от Рут Колева.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !