Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Хакери изнудват Radiohead за $150 хиляди

отпечатай новината

15.06.2019 10:02 | Видян 706 пъти

 Хакери изнудват Radiohead за $150 хиляди

Английската рок банда Radiohead пусна набор от записи, чиято обща продължителност е 18 часа, след като въпросните бяха хакнати от недоброжелатели. За това съобщи китаристът и композитор Джони Грийнуд в социалните мрежи.

Той изтъкна, че групата е изнудвана да заплати 150 хиляди долара, ако не желае песните да бъдат разпространени от хакерите. Това принудило музикантите да излъчат още сега парчетата.

Интересен факт е, че записите са били осъществени още преди години, като намерение да бъдат специално пуснати в продажба е малко вероятно да е имало. Според данните на самата група, недоброжелателите са получили достъп до архивен минидиск на фронтмена Том Йорк. Записите са от времето на издаването на албума OK Computer (1997) и по този начин са били цифрово съхранявани от компанията Sony

Песните са налични за безплатен стрийминг в рамките на 18 дни, като могат да бъдат закупени и срещу 23 долара от BandCamp. Всички спечелени средства от записите ще бъдат дарени на организацията Extinction Rebellion.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !