Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Забраниха прожекциите на Рокетмен в Самоа

отпечатай новината

14.06.2019 15:37 | Видян 783 пъти

Забраниха прожекциите на Рокетмен в Самоа

Две седмици, след като филмовата биография на Елтън Джон Рокетмен завладя и българските киносалони, държавата Самоа издаде забрана за прожекциите на заглавието.

До решението се стигна заради наличието на любовни сцени между Тарън Еджъртън, който играе изпълнителят на I’m Still Standing във филма и Ричард Мадън, който затегна вратовръзката на мениджъра Джон Райд.

Според официалното становище на Самоа начинът, по който Рокетмен представя хомосексуалността, противоречи пряко на нашите културни и християнски вярвания.

Това не е първият път, в който заглавието пада жертва на провокативните сцени. Над пет минути от филмовото съдържание бяха цензурирани и в Русия. Това провокира създателите на лентата да разкритикуват практиката, а продуцентската компания Paramount дори заведе дело. Подобна съдба, впрочем, имаше и Бохемска рапсодия.

Режисьорът на Рокетмен Декстър Флечър работи и по този филм, макар и за кратко, а през месец март над 2 минути от биографията на Queen и Фреди Меркюри бяха изрязани за кината в Китай.

Междувременно Флечър призна, че е обмислял да покани Реми Малек, който спечели Оскар за превъплъщението си в Бохемска рапсодия, да направи камео роля и в лентата за Елтън Джон.

Замислената сцена щяла да позиционира звездите в ресторант, като на едната маса са Еджъртън и екранната му майка, а на другата – Малек с общия навремето мениджър и на двамата изпълнители – Райд (изигран от Ейдън Гилър вместо от Мадън в Бохемска рапсодия – б.а.).

„Отказах от тази идея. Все пак аз нямам намерение да градя филмова вселена“, уточнява Флечър.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !