Меган Маркъл изпрати ясно недосегаемо...

Меган Маркъл предаде съобщение на кралското семейство,...

Провокативната сладкарка Стефани...

Провокатната сладкарка Стефани е поредният участник,...

Фенове обвиниха Бела Хадид в расизъм

отпечатай новината

19.06.2019 11:48 | Видян 1068 пъти

Фенове обвиниха Бела Хадид в расизъм

Топмоделът Бела Хадид се извини на феновете си, след като бе обвинена в расизъм. Повод за коментарите по адрес на 22-годишната манекенка стана нейна снимка в социалните мрежи.

Кадърът е заснет в самолет, от чийто прозорец се виждат самолети на Саудитска арабия и Обединените арабски емирства.

Във фокус на фотоса пък е вдигнатият крак на Хадид, който според критиците на снимката неуважително изглежда, че потъпква знамената на самолетните опашки, пише Монитор. Скоро след публикуването на кадъра, в социалните мрежи стана популярен хаштагът #BellaHadidIsRacist (в превод: Бела Хадид е расист).

Няколко потребители на Туитър пък призоваха големи компании като Dior и Calvin Klein да престанат да работят с модела в своите рекламни кампании.

"Публикувам това, за да разясня някои неща, които тежаха на сърцето ми. За начало, никога не съм искала моите постове или платформи да бъдат използвани за омраза против когото и да било. Обичам и се интересувам много от мюсюлманската и арабската страна на семейството ми.

Същото важи и за всички мои братя и сестри по света. Не само изпитвам голямо уважение, но и винаги съм се опитвала да заставам зад каузите, които намирам за правилни, когато става дума за Близкия изток", гласи част от изявлението на красавицата.

Хадид е категорична, че актът на неуважение е бил случаен, като тя дори не е видяла самолетите от прозореца си преди да направи снимката.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !