НАЙ-НОВИ
Епитропов заменя Мицин като един от...
Плувецът Любомир Епитропов заменя своя съотборник Петър...
Четвъртият патриарх – Изборът на...
На 30 юни, неделя, Българската национална телевизия ще...
Производството на млечни продукти с палмово масло се увеличава
10.07.2019 14:19 | Видян 832 пъти
![Производството на млечни продукти с палмово масло се увеличава](/images/content/2019/07/10/115831/896-504-kashkaval-sirene.jpg)
"Очевидно за Министерството на земеделието здравето на хората не е приоритет. Миналогодишните промени в законодателството се оказаха абсолютно неуспешни, тъй като имитиращите продукти се увеличиха. Най-лошото е, че голяма част от тях биват пласирани в детските градини, в училищата, навсякъде по ресторантите и хотелите", коментира в студиото на България сутрин микробиологът д-р Сергей Иванов.
През 2018 г. българите са изяли 11,5 хил. тона сирене с растителни мазнини, сочат още данните. В същото време обаче предприятията са свили производството на истинско сирене. За първите пет месеца на тази година у нас са били произведени 28 454 т продукт от краве мляко. За същия период на 2018 г. количествата са били близо 29 700 т. Което означава, че истинското сирене намалява с 1200 т за година.
"Единственото работещо решение за България е пълна забрана на хидрогенираните мазнини. Министерството на земеделието обаче пренебрегна мнението на експертите и производителите на истински млечни продукти", допълни още д-р Иванов.
Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че основната причина за увеличаването на количествата на ментетата у нас е евтината цена. И посъветва хората да не правят компромиси със здравето си.
![Svejo.net Svejo.net](/images/social/svejonet.gif)
![Facebook Facebook](/images/social/facebook.gif)
свързани новини
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !