Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

По-страшно от ДС и 1984: рекетьорските досиета на НАП, чао, Горанов

отпечатай новината

16.07.2019 12:40 | Видян 1681 пъти

По-страшно от ДС и 1984: рекетьорските досиета на НАП, чао, Горанов

Защо е страшен НАП-гейт?! Тоталната аматьорщина на администрацията, особено на бухалката НАП, лъсна със страшна сила, благодарение на хакването на системата й, но това не е новина, нито безследното изчезване на 2-та милиарда лева от джоба ни за несъществуващото електронно управление!

По-важното е, че се видяха рекетьорските папки на данъчните с имената и парите, които печелят бизнесмени, журналисти, активни български и 300 000 европейски фирми - всички годни за рекетиране. Това е по-страшно от досиетата на ДС. Писали сме толкова пъти за отвратителната инквизиция, на която по времето на Горанов като финансов министър се обърна НАП: действа се избирателно, без да се спазват законите - нито като срокове, нито като процедура, притискат се с цел убийство на бизнеса или заграбването му хора и дружества - "враговете" на режима, за да замлъкнат завинаги, а собствениците на печеливши предприятия, за да пълнят касата на властта.

Пълна лъжа е, че това ставало и в други държави - не и в ЕС, няма такива случаи. Ето ви причина защо на 1 юли, въпреки официално разписания план на това правителство, не влязохме нито в чакалнята на Еврозоната, нито в Европейския банков съюз. Ето и причината защо 10 г. с това управление  Европа не ни иска в Шенген. Само нашите управници си мислят, че някого заблуждават.

Всички са наясно с всичко: рекета, арогантността, неграмотността, некадърността на властта у нас. Този път аламрмата обаче направо вие - оборотът на 300 000 европейски фирми, извън още повече наши, е достъпен за всеки, който пожелае. Наред с личните данни на повече от 1 милион активни българи - всички, които реално изкарват някакви пари в държавата. Всички, които Големият брат иска да контролира всячески, не само с подслушване и следене, защото - да не се лъжем - живеем в лош римейк на 1984 - историческата и литературната.

И тъпите пиарчета за руски хакери, понеже адресът на пощенската кутия бил руски, няма кого да хванат: ние като имаме американски, това прави ли ни щатски хакери?! С такива тъпизми властта допълнително се закопава. Доказва правотата на хакера, написал за "бавноразвиващото се правителство" и "пародийната кибер сигурност".

Срам ли ги е да си кажат за странно съвпадение - алибито на Цветанов: заминава същия ден на международна киберконференция, писаха медии...

Оставката на финансовия министър и цялото ръководство на НАП е най-малкото, което следва. Горанов го оневиниха за чудовищния му Апартаментгейт, за 5 години надплащане на партийни субсидии и хвърлянето на партиите в лапите на вече прихванатия в желязната хватка на НАП бизнес, за невлизането на България в ERM II и Европейския банков съюз. И на него, и на неговите трябва да им бъде ясно, че това е само временно. Деянията от характера на две от изброените имат наказателна давност от 10 до 25 години по българския закон.

Въпросът за Борисов е: или Горанов, или правителството.

Чао или сбогом: това е въпросът!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !