Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

500 вегетариански ястия, които трябва да опитате

отпечатай новината

24.07.2019 10:23 | Видян 730 пъти

500 вегетариански ястия, които трябва да опитате

Тази книга предлага нов и оригинален подход към вегетарианската кухня. Тя съдържа богата колекция от ястия за всякакви поводи – за закуска и брънч, за похапване на дивана или на крак, за споделяне с приятели и подбрани сладки глезотии.    Запознайте се с рецептите, които всеки съвременен любител на здравословното хранене трябва да знае.   Рецептите без глутен и за вегани са отбелязани, за да ги откривате по-лесно.   

Опитайте вкусните супи и салати или намерете перфектното решение за ястие, което ще ви накара да се почувствате добре.  Вижте съветите как да изберете най-добрите продукти – от ядки и семена, до зърнени храни и варива. Дебора Грей се увлича от вегетарианската кухня още докато работи през почивните дни в едно от първите заведения за здравословно хранене в Лондон. След завършване на университета за кратко е издател в Калифорния, но се връща в Лондон и започва да се занимава с писане на текстове на кулинарни теми. Автор е на няколко кулинарни книги за вегетарианци и вегани.

Известно време живее със семейството си в Колорадо, но днес се е установила в пасторалния Уилтшър, където има достъп до прекрасни свежи фермерски продукти, а в градината си отглежда плодове и зеленчуци. Дебора е автор и на книгата „500 ястия за вегани“. Съвременното вегетарианско готвене е променено от лесно достъпната широка гама продукти и от общото отдръпване от базираната само на месо диета по здравословни причини и от загриженост за околната среда. В менюто вече ги няма предимно европейските вегетариански варианти, а навлязоха ястия със зеленчуци и зърнени храни, повлияни от ароматите и вкусовете на Югоизточна Азия, като лимоновата трева и джинджифила, както и любими предложения от Близкия изток като сумак и заатар.

Целият микс се обогати с фюжън храна, която съчетава ястия от различни национални кухни и с различен произход, за да създаде някои от най-вдъхновяващите рецепти. Но прекаленият ентусиазъм понякога взима връх над здравия разум и подобни храни трябва да бъдат комбинирани кулинарно обосновано, иначе има риск вкусовете да си противоречат. Акцентът трябва да бъде върху ароматите, върху контраста на  текстурите и използването на качестве­ни съставки. Когато готвите, пробвайте на вкус и балансирайте между соленото и сладкото, между киселите и пикантни­те нотки, тъй като личните предпочита­ния са ключът към добрите резултати и към удовлетворението ви от приготве­ното от вас.

Рецептите в тази книга извличат мак­симума от експлозията от аромати и вку­сове на продуктите в супермаркетите и показват как да използвате богата гама от напълно достъпни съставки, които неви­наги присъстват във всекидневното ви меню. Разбира се, внимаваме да не пре­товарим шкафовете или джобовете на читателите, затова списъкът с продуктите е ограничен до най-използваните.

Форматът на книгата също подсказва това, тъй като основните рецепти са допълнени с варианти, които разкриват как със замяната на няколко съставки или на метода на готвене можете дели­катно или доста драстично да промените вкуса, стила или произхода на ястието. Вариантите не са изчерпателни на 100 процента, целта е да ви дадат идеи, за да ви помогнат да развиете собствен под­ход към рецептите и да обогатите още повече кулинарния си репертоар.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !