Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Жена на 107 г.: Тайната е да бъдеш сам завинаги

отпечатай новината

13.08.2019 14:21 | Видян 1507 пъти

Жена на 107 г.: Тайната е да бъдеш сам завинаги

Ключ към дългия живот ли е усамотението? 107-годишната жителка на Бронкс Луиз Синьоре приписва дълголетието си на факта, че държи на статута си на независима жена.

 „Мисля, че тайната да доживея 107 е, че никога не се омъжих. Мисля, че това е тайната ", каза тя пред CNN. "Мъжът е като десерт - не е необходим". Синьоре е икона. Тя също спортува редовно, яде здравословно и играе Бинго, което очевидно е фактор за цялостното й здраве.

Всъщност има изследвания, които предлагат безброй предимства на усамотения живот.  Едно проучване установи, че брачният стрес може да бъде предвестник на депресията. Необвързаността може също да ви помогне да бъдете по-креативни, тъй като имате повече време да бъдете интроспективни.

"Приемам това като разрешение да се оттегля на дивана си и да гледам Netflix, вместо да ходя на среща. Освен това, както вече казах, спането сам е просто най-доброто", твърди столетницата.

Науката обаче е в противоречие дали хората, които спят сами, спят по-добре. Ако все пак да сте сами, ви плаши, не го правете. Неотдавнашно проучване установи, че хората биха предпочели да понесат токов удар, отколкото да бъдат насаме с мислите си.

„Страхуваме се да бъдем неомъжени, защото животът на самотния човек е стереотипен и заклеймен в обществото; хората си мислят, че ако не сте създали семейство, има нещо нередно с вас. Никой не иска да се чувства така по отношение на себе си ", каза психологът д-р Бела Де Пауло.

 Тя потвърди, че изследванията около самотата „предполагат, че тя е наистина добра за творчество, възстановяване, личностно израстване, духовност и релаксация.“

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !