Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

7 грешки във външния вид, които съсипват кариерата

отпечатай новината

15.08.2019 12:34 | Видян 572 пъти

7 грешки във външния вид, които съсипват кариерата

Всички знаем, че по дрехите посрещат – включително в работата, а може би най-вече там. Но кои точно са пропуските във външния вид на една дама, които могат да спънат кариерата й?

Скорошно изследване сред мениджърите във Великобритания доведе до откритието за седемте смъртни бюти гряха в офиса. Това са нещата, които могат да вбесят шефа ти дори повече от почасовото блуждаене във Fейсбук.

1. Натрапчив парфюм

Любимото ти ухание трябва да е доловимо само когато колега се наведе през рамото ти, за да ти покаже нещо на монитора, например.

Ако само се появиш на вратата и парфюмът ти блъска в челото всички в стаята, имаш проблем.

Силните парфюми и телесни миризми създават дискомфорт, за който на колегите обикновено им е трудно да говорят, но настроението им определено се скапва. Затова и шефовете обикновено гледат да си нямат работа с натрапчиво ухаещи личности.

2. Да си играеш с косата

Усукването на кичур коса между пръстите издава нервност, притеснение, скука, страх – все неща, които ще дадат тласък на кариерата ти… само че в обратна посока.

Малко жестове могат да те накарат да изглеждаш толкова незряло. Затова ако толкова не можеш да си държиш ръцете далече от косата, носи я на кок и ще елиминираш риска генерално.

3. Изгризани нокти

Издават нервност.

Другото им послание към шефа ти е: Този човек не обръща внимание на детайлите, или пък не успява да запази самоконтрол в напрегната ситуация.

4. Прекалено много – или пък прекалено малко грим

Не се препоръчва да се появяваш в офиса без никакъв макияж, но и да се изрисуваш като участничка на карнавала в Рио не е вариант.

Лек фон дьо тен или коректор, малко спирала, бежови сенки, руж в естествен нюанс – като цяло това е вярната посока.

Избягвай три неща: щури цветове, брокатени ефекти, дебели пластове.

5. Дълги изрисувани нокти

Окей, наясно сме, че различните ефекти върху ноктите се превърнаха в по-голяма епидемия дори от птичия грип. Повечето шефове обаче остават чувствителни на тема акрил, кристали и картини на джунгли, палми, птички и тигри по ноктите. Особено ако последните са дълги.

Само ако професията ти е изключително творческа можеш да си позволиш такова развихряне, иначе ще си останеш в Б групата на служителите.

6. Гримирането на бюрото

Да освежиш гланца си за устни с едно бързо движение минава, да нанасяш фон дьо тен и очна линия – определено не. Офисът не ти е будоар, така че ако имаш да пооправяш нещо по себе си, по-добре отскочи до тоалетната.

7. Пълен непукизъм за това как изглеждаш

Също толкова лошо като това да пренесеш всичките си бюти ритуали на бюрото. Неоформени нокти, коса без прическа, изпомачкани дрехи и така нататък – не е нужно да споменаваме, че няма как да се надяваш на летящ старт в работата с подобни навици.

Шефовете тълкуват занемарената визия простичко – не ти пука за външния ти вид, значи не ти пука и за кариерата.

Missbloom

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !