Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

БГ режисьорка с признание от феста в Торонто

отпечатай новината

16.08.2019 11:47 | Видян 708 пъти

БГ режисьорка с признание от феста в Торонто

Майя Виткова – Косев бе избрана за участие в програмата Canada Goose (Канадска гъска – букв. превод) на кинофестивала в Торонто тази година. Режисьорката, която ще се включи с проекта си „Африка“ на „филмовата лаборатория“ на форума, влезе в кратък списък от имена в бранша, които получават подкрепа чрез спонсори на инициативата Share Her Journey, подкрепяща жените в индустрията.

Вие бяхте избрана заради миналите и настоящите ви постижения във филмовото производство. Вие имате доказан потенциал да извлечете ползи от професионалното развитие и обмяната на опит, които се предлагат в програмата

гласи част от съобщението, изпратено до Виткова – Косев от екипа на фестивала. Освен допълнителни възможности за развитие, авторката на филма „Виктория“ получава и парична награда. „Знам, че вървя по правилния път с „Африка“, предвид, че съм жена-режисьор, който не е подкрепен от собствената си страна“, написа Виткова – Косев в социалните мрежи, където сподели радостната новина.

„Африка“ е копродукция между България, Франция, Швеция и Румъния. Развита е с финансовата подкрепа както на Националния ни филмов център, така и на направлението МЕДИА към програма „Творческа Европа“.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !