Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Островът на оргиите, Бил Клинтън и кампанията на Хилари

отпечатай новината

20.08.2019 15:28 | Видян 3997 пъти

Островът на оргиите, Бил Клинтън и кампанията на Хилари

Американските журналисти намериха слабото място в предизборната кампания на съпругата на експрезидента на САЩ, Хилъри Клинтън. Фондацията на семейство Клинтън се оказа мащабен престъпен сговор и сенчест фонд за мошеници. Жертви на машинациите станаха хиляди честни хора, пожертвали парични средства с убеждението, че те ще бъдат използвани за благотворителни цели. За това пише известния политически наблюдател, журналист и писател Джеръм Корси в излязлата през август книга „Партньори по престъпление“. Съдържанието на книгата беше предварително оповестено от журналистите на в. "Дейли Мейл", в статия, посветена на финансовите скандали около бившия кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън.

Корси твърди, че престъпните схеми са обогатили семейство Клинтън със стотици милиони долари, допринесли са за увеличаването на капитала на фондацията на 2 млрд. долара и са привлекли още един милиард долара за президентската кампания на Хилъри. Един от източниците за обогатяване със суми от шест и седем нули са подкупи, превеждани на фондацията, под условното наименование „плати на приятел“.

При това част от средствата са използвани за подкуп на разполагащите с компроментираща информация за сексуалните авантюри на Клинтън. Например, Бил е похарчил в скандала с Моника 10.6 млн. долара само за адвокати. В продължение на 14 години, започвайки от 2001 г., семейство Клинтън е заработило 230 млн. долара. За това помогнало и пребиваването на Хилъри Клинтън за известно време на поста държавен секретар. По това време Бил чете лекции, а Хилъри му плаща хонорари. За 11 лекции Клинтън получава половин милион долара, а на въпросите на журналистите в тази връзка казва: „Аз също трябва да си плащам сметките. Освен това, аз губя няколко часа на ден за изследвания. На хората им харесва да ме слушат“.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !