Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Активисти планират спирането на Модната седмица в Лондон

отпечатай новината

23.08.2019 09:05 | Видян 738 пъти

Активисти планират спирането на Модната седмица в Лондон

Климатичните промени се превърнаха в основен проблем през последните години.

Повишаването на температурите, необикновените природни явления и топенето на ледниците започнаха да притесняват не само учените, но и обикновените хора.

Все по-често се появяват съобщения, чрез които се насърчава по-малкото използване на пластмаса и смяната на автомобили с обществения транспорт.

Сега, активисти, борещи се срещу глобалното затопляне, планират да затворят модната седмица в Лондон.

Тя започва на 13 септември, а целта на протестиращите е да се обърне внимание на негативното влияние на модата върху околната среда. В плановете на групата от активисти попада блокирането на стилисти, модели и купувачи от това да участват на модните ревюта.

Това не е пъравта проява на групата, която носи името Extinction Rebellion. Членовете й успяха да затворят няколко улици из цяла Великобритания, като под обсадата попаднаха и някои от важните булеварди в Лондон.

Трафикът беше спрян от цветни лодки в Кардиф, Глазгоу, Бристол и Лийдс. Преди това пък, групата направи 11-дневен протест през април, който предизвика десетки безредици в столицата на Великобритания. Тогава повече от 1000 активисти бяха арестувани.

На мушката попадна и модата. Целта на Extiction Rebellion е не само да възпрепятстват участниците, но и да спрат изцяло модната седмица.

Според един от членовете й на групата, че въпреки техните нагласи за мирни протести, най-вероятно отново ще има арестувани от тях.

Бел Джейкъбс, който също е част от организацията, споделя, че бойкотът им е насочен към хората, които се опитват да стигнат до модните ревюта.

"Те искат да стигнат там възможно най-бързо. Протестите са начин да провалим Модната седмица". Той добавя, че хората не знаят колко пагубна за природата е модната индустрия.

Според доклади на организация, работеща за намаляването на отпадъците, близо 140 млн. паунда дрехи се изхвърлят всяка година. В документа се съобщава, че до 2050 година, модната индустрия ще се превърне във втория най-замърсяващ бизнес в света след петрола.

Пред The Independent организаторката на протестите Сара Арнолд, споделя, че това няма да е последното събитие от света на модата, която ще бъде цел на Extinction Rebellion.

"Това е само началото на такъв вид протести".

От полицията в Лондон увериха участниците и гостите, че властите ще бъдат поставени на точните места, за да възпрепятстват каквито и да е инциденти.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !