Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Гришо загуби от Медведев

отпечатай новината

07.09.2019 09:00 | Видян 1580 пъти

Гришо загуби от Медведев

Григор Димитров приключи фантастичното си участие на тазгодишния US Open, губейки на полуфинал от Даниил Медведев с 0:3 сета - 6:7(5), 4:6, 3:6.

Българинът оставя зад гърба си представяне, което никой не очакваше от него преди турнира. Но в полуфиналната битка изпусна и третия си шанс за финал от надпревара в Големия шлем.

Световният №4 Медведев, който е на върха в ATP по победи през тази календарна година, се оказа непреодолимо препятствие заради на моменти изумителната си защита. Той бе стена, на която и смятаният за ненадминат в това отношение Джокович, в дадени случаи би завидял.

Руснакът си заслужи първия финал в Големия шлем, след като показа голяма психологическа устойчивост във важните точки. Прагматичният му стил бе ефективен, подобно на мача му със Стан Вавринка на четвъртфиналите.

Медведев не пръскаше фойерверки над комплекса в Ню Йорк, който бе с изцяло затворен покрив заради дъжда и бурята в града по време на мача. Той печелеше точките си с рационална игра и пълна концентрация.

Димитров игра много по-красиво и атрактивно - особено в първите два сета, но за жалост това не носи победите на най-голямата сцена. Понякога е необходимо да си прагматичен.

Ключов се оказа първият сет, в който българинът изпусна точка за спечелването му при сервис на съперника и 6:5, а след това претърпя поражение в тайбрека. То не бе очаквано предвид тенденцията при двамата в това отношение. Димитров отново изпусна тънък психологически момент при 5:5 в тайбрека.

Григор не игра зле и във втория сет, който започна хаотично с разменени по два пробива, но в края му загуби маратонски гейм, за да подари още по-солиден аванс на Медведев. При 1:0, вместо да затвърди пробива обаче, Гришо даде своето подаване на 0, с което доброволно предаде психологическото предимство на противника.

 Решаващият момент бе при 4:5, когато Димитров видя 2 поредни потенциални уинъра да се разминат с линиите - малките и тънки разлики в големите мачове. Медведев, непоклатим и сякаш невъзмутим като сфинкс, взе и тази част.

Руснакът натисна в третия сет и довърши започнатото убедително, макар че умората му от многото мачове през тази година бе видима. Този път му стигна един пробив и с 6:3 Даниил затвори мача. Не че българинът не се бореше - просто ударите му ставаха по-прибързани в търсене на обрата.

В края статистиките ясно показаха, че изобщо не е имало пропаст в играта на двамата. Уинърите бяха 39:22 за Гришо, непредизвиканите грешки - 46:40 (повече за българина). Димитров допусна само 2 двойни грешки, докато съперникът му направи 8. Но победата също бе за него.

Разочарованието обаче не трябва да властва при Григор, който ще се изкачи до 25-о място в световната ранглиста. Още по-важно е, че възвърна увереността си и изглежда съвършено нов играч, който не е готов да се предаде дори при негативен развой.

Ще почака за финал в Големия шлем, но със сигурност ще има още шансове, ако запази това ниво на игра. Днес просто съперникът му бе по-добър.

На финала Медведев победителя от дуела на Рафаел Надал и Матео Беретини.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !