Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Бербатов прекратява футболната си кариера

отпечатай новината

20.09.2019 09:22 | Видян 1433 пъти

Бербатов прекратява футболната си кариера

Краят на една ера настъпи! Най-добрият български футболист за 21-и век - Димитър Бербатов, официално обяви края на своята футболна кариера.

Нападателят направи признанието пред "Дарик", а дългогодишния му футболен път бе повече от бележит и значим. Бербатов е юноша на Пирин Благоевград, след което преминава в редиците на ЦСКА.

Официалният край на кариерата на Митко Бербатов е на 19-и септември, когато през 2010-а година българинът вкара хеттрик на големия враг на Манчестър Юнайтед - Ливърпул, в мач за първенството, в който "червените дяволи" победиха мърсисайдци с 3:2 на "Олд Трафорд".

Оттам Бербо реализира трансфер в Байер Леверкузен, за да играе в английските Тотнъм Хотспър, Манчестър Юнайтед и Фулъм. След това Бербатов премина в Монако, за да завърши феноменалната си състезателна дейност в ПАОК и Керала Бластърс.

В цялата си футболна кариера нападателят има 213 гола в 504 мача за всичките си отбори, а през сезон 11/12 стана голмайстор на Висшата лига в Англия, разделяйки първото място с Карлос Тевес.

Българинът игра един финал в Шампионска лига с Байер Леверкузен и още един с Манчестър Юнайтед, в които неговият тим не излезе краен победител. Последва нов финал на "червените дяволи" - срещу Барселона, но Алекс Фъргюсън не постави българина, незнайно защо, в групата за дуела срещу каталунците, които в крайна сметка вдигнаха трофея на "Уембли".

За националния отбор на България Берба има 48 попадения в 78 срещи, което го прави най-резултатният играч, носел някога националната фланелка.

„На тази велика за мен, в чисто индивидуален план, реших да спра с професионалната си футболна кариера”. Пак оставам във футбола, но нещо в мен умря. Гледаш мач, бившите си отбори, ако е на живо е още по-лошо, защото си чертаеш варианти за игра. Ако си изпълнил голяма част от амбициите и целите си, когато дойде моментът да спреш, ти няма да съжаляваш толкова много”, коментира Бербо в студиото.

Прочетете повече на: gong.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !