Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Григор надви корав съперник

отпечатай новината

26.09.2019 10:37 | Видян 1455 пъти

Григор надви корав съперник

Григор Димитров постигна впечатляваща победа над англичанина Даниел Еванс на старта на серията си от мачове в азиатското турне на ATP.

В Ченду, турнир от категория ATP250, българинът триумфира във втория кръг със 7:5, 7:5 след след час и 39 минути игра и се видя, че е работил още по-усърдно след пробива си до полуфиналите на US Open.

Григор победи един много силен съперник, който е под №48 в ранглистата и впечатли с постоянството си на сервис, каквото не бяхме свикнали да виждаме напоследък. Осем аса и 80% първо подаване показват, че се работи много по този компонент.

Еванс изигра един от най-силните си мачове през годината, но бе сразен на два пъти с пробив в последния възможен момент на двата сета.

Григор все по-често взима частите по този начин, а това е присъщо само на големите тенисисти. Успява да съхрани силите си и да удари, когато е най-важно.

Представянето на българина бе наистина впечатляващо най-вече заради лекотата, с която взимаше подаванията си. Единственият проблем дойде при 5:4 във втория сет, когато допусна пробив, но след това взе своето с такъв на свой ред.

Но дори и с този пробив българинът нямаше никакво отпускане в хода на целия мач и доказва, че лошите дни от последните две години са забравени.

Много хубава бе и подкрепата на китайските фенове, които на развален български и носейки нашия флаг скандираха "Айде, Гуишо".

Това бе втората му победа над Дан Еванс в общо три мача и в следващия кръг очаква Александър Бублик (Казахстан) или Джордан Томпсън (Австралия).

Източник: Дир.бг

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !