Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Обявиха журито на Световните награди за фотография

отпечатай новината

02.10.2019 17:42 | Видян 1196 пъти

Обявиха журито на Световните награди за фотография

Световната организация по фотография, създател на Световните награди за фотография на Sony, обяви журито за 2020г. Международно признатия конкурс с безплатна регистрация предоставя невероятната възможност на фотографи от целия свят с различни нива на умение да бъдат видени, оценени и наградени. Журито за 2020 г. включва богата палитра от експерти от различни сектори на индустрията: музейна, галерийна и фестивална фотография, както и медийния сектор.

Наградите са своеобразен подиум, както за победителите и по-изявените творци, така и за предишни участници, които продължават да организират изложби, да подписват  издателски договори  и да бъдат широко отразявани в пресата. Конкуренцията при професионалистите включва широк спектър от фотографи, които ще мерят сили в 10 категории. Те ще бъдат оценявани на база професионалното си портфолио от: Клауди Карерас Жулиен, независим куратор, редактор и мениджър на културни събития, Ториа  Ал Глаоуи, създател на  Изложение 1-54 на съвременното африканско изкуство, Кати Холандър , директор на Музея за фотография „Аненберг“, Гуен Лий, директор на Международния фестивал на фотографията в Сингапур, и Брент Луис, редактор в Ню Йорк Таймс и един от създателите на Diversify Photo.

За трета поредна година журито на раздел „Професионалисти“ ще бъде оглавено от редактора, куратор и консултант Майк Троу, който има сериозни познания за историята и развитието на Наградите до момента. Троу ще отговаря и за организацията на Изложбата към Наградите за фотография на Sony през 2020 г. Жизела Кайзер, главен мениджър и арт директор на Вили-Бранд-Хаус Берлин, ще бъде председател на журито за конкурсните раздели „Младежи“ и „Любители“.

Допълнение към журито през 2020г. е кураторът, писател и главен редактор на “1000 думи“ Тим Кларк, който ще оглави панела на оценяващите за раздел „Студенти“. Регистрацията за всички категории се извършва безплатно на www.worldphoto.org. Крайните срокове са: Конкурсен раздел „Младежи“: Последният ден на всеки месец от юни до декември 2019 г., Конкурсен раздел „Студенти“: 29.11.2019 г.,Конкурсен раздел „Любители“/ Национални награди: 07.01.2020 г.,Конкурсен раздел „Професионалисти“: 14.01.2020 г. Журито на конкурса ще се срещне в Лондон през януари 2020 г., за да обсъди творбите. Преминалите успешно първи кръг ще бъдат обявени на 04.02.2020г. Всички работи се оценяват анонимно. Изданието през 2019г. събра 327 000 кандидатури от 195 страни.

Дори след 13 години Световните награди за фотография на Sony продължават да се развиват, свързвайки фотографските общности по целия свят и предлагайки още възможности на работещите в сферата на фотографията и по-специално - на тези в нововъзникващите пазари.

Като такива, Наградите през 2020 г. ще представят и 4 нови инициативи.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !