Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Дъщеря на български изселници стана Мис Турция

отпечатай новината

04.10.2019 16:50 | Видян 1461 пъти

Дъщеря на български изселници стана Мис Турция

22-годишната Симай Расимоглу стана носителка на титлата „Мис Турция“ за 2019 година.

Финалът на състезанието се проведе в сряда вечерта в Истанбул. „Много съм щастлива и горда, че ще представя страната си пред света“, каза след спечелването на титлата новата „Мис Турция“.

Красавицата Симай е дъщеря на изселническо семейство от България. Родителите на Симай, която е родом от Истанбул, са от Кърджалийско, като баща й е от гр. Джебел, а майката – Момчилград.

Симай Расимоглу е първата победителка от имигрантско семейство. Тя успя да пребори конкуренцията и да спечели титлата сред 20 красавици от цяла Турция.

„Мис Турция“ 2019 е висока 188 см и тежи 57 килограма. Прави впечатление, че тя е най-високата „Мис Турция“ печелила някога титлата.

Тя е завършила „Архитектурна реставрация“ в университета „Улудаг“ в Бурса.
В профила си във Фейсбук новата „Мис Турция“ Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на родителите й.

Симай ще представи Турция на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Англия.

Симай Расимоглу живее в Истанбул и работи в частна фирма, като вътрешен дизайнер, пишат турските медии. Тя не пропуска да отбележи, че винаги е обвързана с изкуството. Сред своите цели красавицата си е поставила да се доразвие в своята област и да завърши второ висше. Сред другите цели на Симай са да открие училище за изкуства за малки деца.

В своята профил във Фейсбук новата „Мис Турция“ не е забравила и България. Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на родителите й.

Източник: Оbzornews.bg

Снимка: Официален профил в Instagram

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !