Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Българи преобразяват отново Берлин със светлинно шоу

отпечатай новината

10.10.2019 09:55 | Видян 792 пъти

Българи преобразяват отново Берлин със светлинно шоу

Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени от 3D мапинг спектакли и светлинни инсталации, създадени от българското MP-STUDIO, по време на петнадесетия „Фестивал на светлините“, предава Монитор.

Родните артисти ще дадат старта на най-големия фестивал за светлинно изкуство този петък на Бранденбургската врата, в присъствието на кмета и представители на сената на Берлин.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе под мотото „Светлини на свободата“ и ще бъде вдъхновено от 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Над 100 са сградите и инсталациите, които ще превърнат германската столица в най-голямата галерия под открито небе в света.

Българите ще превърнат най-известният монумент в столицата на Германия в портал към историята на Берлинската стена в рамките на 7-минутно шоу. Специална част от спектакъла ще бъде отделена на артистите, които са рисували върху стената, благодарение на Хайнц Куцдас – притежателят на най-голямата колекция от нейни снимки. Емблематичните персонажи на Тиери Ноар (първият графити артист, с произведение върху стената) също ще оживеят върху историческия монумент.

Това е третият спектакъл, който българите подготвят специално за най-известния исторически паметник в Берлин. Студиото е и първият победител в шампионат за 3D мапинг в историята на фестивала, извоювал първо място за преобразяването именно на Бранденбургската врата през 2015 г.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !