Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Майкъл Джордан влиза в Залата на славата

отпечатай новината

07.04.2009 14:30 | Видян 3620 пъти

Майкъл Джордан влиза в Залата на славата

Легендата на НБА на Майкъл Джордан, Дейвид Робинсън и Джон Стоктън, както и треньорите Джери Слоун и Вивиан Стрингър ще бъдат приети в Залата на славата, съобщава БГНЕС.

Джордан, който е един от най-добите баскетболисти в историята, е бил избиран пет пъти за най-полезен играч в НБА, а със звездния по времето на състезателната кариера на Джордан тим на Чикаго Булс е ставал шест пъти шампион. Баскетзвездата прекрати кариерата си през 2003 година. За 15 години в НБА с екипите на Чикаго и Вашингтон Джордън има вкарани 32 292 точки, с което остана трети във вечната ранглиста, като пред него са само други две легенди – Карим Абдул-Джабар и Карл Малоун. Със средно по 30.12 точки на мач Майкъл е номер едно, малко пред Уилт Чембърлейн, който има 30.07. Робинсън два пъти е печели финал в плейофите със Сан Антонио и 10 пъти е участвал в мач на звездите.

Стоктън е играл само за Юта и е с голям принос за победите на тима, докато е защитавал цветовете на тима. Джордан, Робинсън и Стоктън са част от първия "Дрийм тийм" на НБА, който спечели Олимпиадата в Барселона. Официалната церемония за въвеждането на звездите в Залата на славата ще се състои през септември.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !