Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Златните момчета идват в Зала 1 на НДК

Събитието ще се състои на 21. Март (четвъртък) от 20:00...

Диана Любенова поведе битка с рака

отпечатай новината

17.10.2019 17:22 | Видян 4230 пъти

Диана Любенова поведе битка с рака

Диана Любенова е поредната българска знаменитост, която направи силни откровения за диагнозата рак.

Тази година актрисата и водеща на "Тази събота" и "Тази неделя" отново е лице на кампанията в подкрепа на онкоболните жени у нас. Тя засне специална фотосесия за каузата и призова всички да не пренебрегват профилактиката.

"У нас около 4000 българки чуват диагнозата рак на гърдата. Тя е шокираща. Плашеща до смърт. Ракът на гърдата е невидим! Прегледай се! Не го отлагай!", написа Любенова. От ефира на предаването си оък ТВ звездата си позволи да направи някои лични откровения.

"Откакто станах майка винаги ходя веднъж годишно на преглед за рак на гърдата. Жените трябва да го правят дори два пъти годишно. Прегледът е безболезнен, няма страшно. За кратко време можем да спасим себе си. Превенцията е най-важното, защото битката с рака е тежка и трудна. От вас зависи живота ви, както вашият, така и този на вашите близки. Ако могат всички жени да чуят това, че един преглед може да спаси техния живот, сега е моментът да го направят", сподели Любенова.

Припомняме, че другата известна ТВ водеща, която е силно ангажирана с превенцията на ра на гърдата, е Нана Гладуиш. Самата тя вече два пъти минава през тежката битка. В последните 7 години диагнозата два пъти покоси лицето на "Съдебен спор". Нана премина през няколко тежки операции, серия лъче и химиотерапии в Израел, където избра да се лекува.

Неотдавна Гладуиш сподели, че при нея болестта е гентично заложена и дори отстрани яйчниците си, като Анджелина Джоли, предават от Ретро.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !