Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Показват филм на bTV за Соня Йончева в Матера

отпечатай новината

22.10.2019 15:23 | Видян 1443 пъти

Показват филм на bTV за Соня Йончева в Матера

bTV Media group е единствената медийна група, представена на Българската филмова гала в Матера, Италия, градът, който заедно с Пловдив тази година е европейска столица на култура.

Филмът SempreLibera на журналиста Георги Тошев и режисьора Ема Константинова, посветен на световната оперна дива Соня Йончева е единствената продукция, програмирана два пъти на фестивала.

С него ще се открие форума на 23 октомври.Втората прожекция е на 26 октомври.

"Щастлив съм, че в юбилейния 10-ти сезон на непознатиТЕ филмът за Соня Йончева обикаля света. Матера е поредното признание за таланта на изключителното българско сопрано, както и за екипа на непознатиТЕ, който вече 10 години създава оригинална продукция, посветена на бележити българи", каза продуцентът Георги Тошев.

След МатераSempreLibera ще има прожекция на 12 ноември в кинозалата на Третяковската галерия в Москва, където гост ще бъде и Соня Йончева.
"Радостен съм, че продукция на bTV се посреща с интерес от чуждестранната публика. Надявам се и новия сезон на непознатиТЕ да предложи силни филми. Тази събота от 12:30 часа  започва специалният проект на непозантиТЕ, посветен на 30-годишнината от смъртта на Георги Парцалев. В продължение на две поредни съботи зрителите на bTV ще видят неразказани истории за един от най-обичаните български артисти", разкри Тошев.

Програмата на фестивала в Матера включва още едно заглавие на bTVStudios - премиерният филм на реж. Ники Илиев "Завръщане" с участието на Орлин Павлов и Александър Кадиев.

Програмата на фестивала включва филми, които са конвертируеми и ще предизвикат интерес сред италианската и чуждестранна публика в Матера, каза селекционерът Милена Кънева, документалист и продуцент. Тя от години живее в Италия и заедно с Българския културен институт в Рим е подбрала най-доброто от българското кино за последните години.

В програмата са още "Баща", който грабна "Златна роза" и награда на фестивала в Карлови Вари, както и българското предложение за Оскар тази година филма "Ага" на реж. Мило Лазаров.

Снимки: Арт пръдъкшънс

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !