Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Ива Екимова представи първия Маутай център в София

отпечатай новината

31.10.2019 12:32 | Видян 2245 пъти

Ива Екимова представи първия Маутай център в София

В столичния Резиденс клуб бе представен новият Маутай Център. Гости и официални лица, представители на Китайско посолство, Китайски културен институт, Българо-китайската търговска камара и Институт Конфуций в София се насладиха на екзотични коктейли, приготвени с дипломатическата напитка на Китай, Маутай.

„Щастлив съм и благодарен, че с подкрепата на Маутай, Китай успяхме да изградим този център, който е един от малкото в света и първи в Източна Европа.

Посветихме откриването на  70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай!” – подчерта в поздравителното си обръщение официалният представител на Маутай за България, Влад Гицоайка, управител на J&M България и припомни някои от събитията на 2019-а година, с които бе отбелязана годишнината от  дипломатическите отношения между двете държави. Официален гост на събитието бе г-жа Чинчин Лю – Маркетинг директор на Куейчоу Маутай Експорт Ко.

Тя приветства гостите на китайски, като запозна присъстващите с историята на Маутай. От г-н Гицойка, тя получи автентична българска роза, хербаризирана, чрез потапяне в злато – символ на традиционните български гостопремство и приятелство. Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България.

Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу. Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата в огнения еликсир. В световен мащаб китайското байджу предизвика истински пазарен бум. Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото откритие в България. В края на 2018-а година представителите на най-мистериозната азиатска напитка – Маутай се завърнаха от Китай с престижно признание. J&M получиха наградата „Най-активен дистрибутор”.

Елегантното представяне уважиха проф. Любомир Стойков, носителката на короната Мисис България – Милена Шаркова, Дони Чачова, певицата Рут Колева, избраната за лице на Маутай – Моника Цветанова, основателят на най-дългогодишния музикален фестивал Банско Джаз Фест, д-р Емил Илиев, партньори и дистрибутори на най-мистериозната напитка в света.

Те дегустираха трите вида Маутай, предлаган на българския пазар – Moutai Yingbin, Moutai Prince и Moutai Kweichow, поднесени в компанията на тематични китайски блюда.Водещ на събитието бе Ива Екимова, а преводач от китайски на български и от български на китайски бе изтъкнатият китаист и асистент в катедра „Езици и култури на източна Азия” в СУ, д-р Ивелина Хайн.

Миксолозите от Nomad Barman, Нели Димитрова и Александър Стайков, отново изненадаха с екзотинни коктейли, подчертавайки, че освен огнения елексир и всичките  му коктейлни превъплъщения, посетителите на Маутай Център на бул. Витоша 164 в София, ще открият изящен китайски порцелан, красиви предмети на китайското изкуство, амулети и аксесоари за дома и много други символи на китайския дух и култура.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !