Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Есма с ромски музей в Скопие

отпечатай новината

09.04.2009 09:15 | Видян 6392 пъти | Гласували 1

Есма с ромски музей в Скопие

Кралицата на ромската музика македонската звезда Есма Реджепова ще има собствен музей в столицата Скопие.

Известната и със своята хуманитарна дейност, Есма е осиновила 47 деца" съобщи, че в музея ще бъде показано всичко свързано с нейната дългогодишна музикална кариера, както и тази на вече покойния й съпруг Стевчо Теодосиевски. Само преди два дни Есма Реджепова взриви многохилядната публика в белградския "Сава-център". На сцената с нея се качиха да танцуват и местните звезди като Любиша Самарджич, Неда Украден и Сузана Манчич.

66-годишната световна звезда е родена в Скопие Реджепова започва да пее на 11 години в бивша Югославия. На 12 години тя е вече световно известна. През 1976 година по време на световния фестивал в Кандахар е обявена за Кралица на ромската музика. Заедно със своя съпруг тя е осиновила 47 деца. Повечето от тях вече са известни музиканти. В нейното семейство има представители на всички религии - евреи, мюсюлмани, християни.

"За мен музиката е всичко - въздух, хляб", вода, казва Реджепова. Когато е тъжна или щастлива тя обича да пее известната македонска песен - Защо си ме майко родила. Въпреки световната известност Реджепова предпочита да живее в неизмазаната си къща в Скопие, защото там е имала невероятно детство. Мечтата й е да види как на Балканите всички живеят в хармония и има истински културен обмен.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !