Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Флий от Red Hot издаде мемоари

отпечатай новината

07.11.2019 11:27 | Видян 628 пъти

Флий от Red Hot издаде мемоари

Още от първата глава на автобиографията си Acid For The Cildren, Майкъл Балзари, известен като Флий, изяснява, че няма да разказва история за рок слава, предава Монитор.

„Това, че си известен не означава нищо“, заявява той.

Вместо това книгата е разказ за преживяното хаотично детство и младежките му години, пълни със забавление, опасност, злополуки и хаос. За изненада на феновете, групата, която го превърна в мегазвезда – Red Hot Chili Peppers – се появява едва на последните страници от книгата. “Мислех, че ако напиша книга за Chili Peppers, това ще е като изневяра.“, каза легендарният басист пред BBC. “Но ако бих могъл да напиша книга за детството си, която би могла да съществува сама по себе си, без групата, тогава си заслужаваше да напиша книга. Това беше предизвикателството, което си поставих”, допълва Флий.

Резултатът е Acid For The Children – трогателен и често забавен поглед към неговите детски и младежки години; от останките от първия брак на родителите му и от експлозивния нрав на доведения му баща; до годините, в които е прекарал в пушене на трева, прескачайки училищни огради и прониквайки в плувни басейни.

„Потърсих любовта в лицата на хората, които виждах на улицата“, пише той. За хората, които познават сценичното му поведение – изпънатите лакти и клатещата се лудо глава над бас китарата – деликатността на писането му може да дойде като изненада. Но Флий се оказва чувствителен и нежен, с голямо сърце – подхвърлян от житейските течения и винаги държащ главата си “над водата”.

Разказът на Флий завършва през 1983 – годината, в която Red Hot Chili Peppers излизат на сцена за първи път. Групата печели седем престижни музикални награди “Грами”. Албумите й са обиколили света в повече от 80 милиона екземпляра. През 2012 г. „Лютите чушки“ влязоха в Залата на славата на рокендрола.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !