Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Силвена Роу: Новият лукс е да се храниш правилно

отпечатай новината

18.11.2019 10:46 | Видян 1969 пъти

Силвена Роу: Новият лукс е да се храниш правилно

Chef Силвена Роу пристигна в България от Дубай за снимките на новия сезон на MasterChef. „Той ще бъде още по-вкусен, вълнуващ, страстен и заразен от предишния”, каза в „Тази сутрин” по бТВ тя. Сподели, че постоянно пътува между двете страни, защото в емирството е отворила два нови ресторанта, а за нея у нас кулинарното шоу е нещо много важно.

„Миналата година се случи една кулинарна революция. Има жажда за вкусна храна, която ти дава виталност. Трябва да продължим това”, каза тя. „Тук съм, защото смятам, че мога да допринеса за кулинарната култура, да дам от своето познание. С Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев станахме големи приятели. Аз искам да им давам, да ги накарам да цъвтят, защото и те карат мен да цъфтя. Те са най-големите кулинарни капацитети в България за мен! Продукцията е на световно ниво, а аз съм работила в целия свят.“

Chef Силвена Роу сподели, че е привърженик на био-хакинга. Става въпрос за „хакване” на физиологията. Той може да бъде много лесен и елементарен в домашни усрловия, а в същото време да достигне до най-високо технологичните постижения на науката. „Искам биологичната ми възраст да намалява. Веднъж в годината правя тестове и се оказва, че моята биологична възраст е 36 г. Аз обаче правя много неща, за да го постигна. Био-хакването е практика, която създава възможност да се самоусъвършенстваш от биологична и химична гледна точка”, обясни Силвена Роу.

„Не отричам ковнвенционалната медицина, но искам да наблегна на превенцията, да се предпазя, доколкото мога. Сократ е казал, че храната е истинското лекарство и трябва да ядем правилно. Ако ядем боклуци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме енергия”, допълни тя. „Благодарността дори за едно парченце шоколад след ужасен ден е важна, защото невроните кореспондират помежду си и ти се успокояваш. Красотата на живота е да знаеш колко ти е необходимо и достатъчно.“  Пред антон Хекимян топ-кулинарката сподели, че залага основно на храната, а не на изкуствените добавки. Важно е да се знае, че с тези супер съставки не можеш да прекалиш и няма кошмарни странични ефекти. Тя даде пример със собствения си организъм и факта, че тя е повишила нивото на репродуктивните си хормони, въпреки че не смята да има още деца. Освен храната, сънят също е елемент на био-хакването. Трябва да се спи поне 7- 8 часа. Важно е и да се спортува.

Chef Силвена Роу показа в студиото на „Тази сутрин” част от суперхраните, които консумира. А именно кълнове от броколи, които са генетичен модулатор и изчистват пътищата на оксидативен стрес. По думите й те убиват клетките на рака в ранна фаза на развитието им, тъй като съдържат сулфорафан. 2-3 с.л. от кълновете се слагат в буркан, който трябва да е с капачка на дупчици. Добавя се вода. Сместа се оставя на тъмно 12 часа, след което водата се сменя. След 24 часа водата се изцежда и те започват  да покълват.

По този начин се консумират. Кълновете от броколи могат да се слагат във всичко – в салати, в сандвич, в манджа, както и да се прави смути с тях. Те вдигат имунитета и предпазват от вируси. Причината е, че в тях има съставката сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. 100 кг. броколи се равняват на 100 г кълнове от броколи. Тя сподели, че дори майка й консумира суперхрани като мача, чия и кълнове. И допълни, че българските продукти като стария боб също имат изключителни свойства. Фасулът действа подмладяващо, киселото зеле е изключително полезно за червата и благодарение на такива продукти страната ни е била част от тъй наречената синя зона на здраве. „България е една бутикова страна, в която лесно можем да се организираме и да си изградим качество на хранене. Забелязвам, че много добре се развива биопроизводството. Откривам изключителни продукти.“, допълни тя.
 
Chef Роу каза още, че човешкият организъм няма нужда от захар и я сравни с наркотик. Посъветва да я избягваме, защото е много вредна. Черният шоколад, обаче, е полезен за мозъка и го препоръча в малки количества. Не бива да прекаляваме и с месото. Добре е да се консумира не повече от 70 г на ден.
 
Според журито на MasterChef дори и най-лошото генетично наследство има едва 15 – 20 % роля в живота на организма. Останалите 80 % се дължат на правилно хранене и чист начин на живот. „Това е новият лукс – това, което ядеш, а не коли, чанти, яхти и т.н.“, допълни тя.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !