Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Отиде си Тери О'Нийл – фотографът на звездите

отпечатай новината

18.11.2019 11:14 | Видян 788 пъти

Отиде си Тери О'Нийл – фотографът на звездите

Отиде си легендарният британски фотограф Тери О'Нийл. Той почина на 81-годишна възраст след продължителна битка с рак на простатата, съобщи Dnes.bg.

Пред обектива му са заставали личности като членовете на кралското семейство, Елтън Джон, Джуди Гарланд, Фей Дънауей. Името му се прочу покрай снимките на „Бийтълс“ и „Ролинг стоунс“, а за работата си получава званието Командор на Ордена на Британската империя.

„С натежало сърце трябва да оповестим, че ни напусна Терънс (Тери) О'Нийл, Командор на Ордена на Британската империя. Тери беше забележителен човек. Всеки, който е имал късмета да го познава или да работи с него, може да свидетелства за великодушието и скромността му. Легендарните снимки на този знаков фотограф за последните 60 години завинаги ще останат запечатани в паметта, спомените и сърцата ни“, се посочва в съобщението, направено от говорителка на „Iconic Images“.

Тери О'Нийл, който се бореше с рак на простатата, за последно е виждан публично миналия октомври, когато беше удостоен с Ордена на Британската империя от принц Уилям в Бъкингамския дворец. По време на посещението си в двореца О'Нийл говори сърдечно за кралската фамилия и в частност похвали страстта към фотографията на съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж Катрин.

„Тя е много добър фотограф“, заяви легендарният Тери О'Нийл. Колкото до оказаната му чест, знаковият фотограф сподели, че тя надхвърля всичко, което е постигнал.

Източник: tialoto
Снимка: Iconic Images

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !