Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Епичната военна драма 1917 на Сам Мендес спечели Златен глобус

отпечатай новината

06.01.2020 15:07 | Видян 1443 пъти

Епичната военна драма 1917 на Сам Мендес спечели Златен глобус

Рано тази сутрин на пищна церемония в TheBeverly Hilton хотел в Холивуд, Калифорния, бяха връчени 77-те награди на чуждестранната преса в Холивуд – „Златен глобус”. С престижната статуетка в две от най-важните категории – за режисура и за най-добър филм-драма, се окичи забележителниятвоенен епос 1917на носителя на „Оскар“ Сам Мендес (007: Координати Скайфол, Снайперисти, Американски прелести).
В своята реч Сам Мендес сподели, че се надява хората да видят филма на голям екран „по начина, по който е замислен и направен да се гледа“.

И наистина, 1917 предлага впечатляващо кинематографично преживяване, чиято сила може да бъде почувствана в пълна степен само в киносалона. Мендес, заедно с виртуознияоператори носител на „Оскар“ Роджър Дийкинс (007: Координати Скайфол, БлейдРънър 2049) заснемат филма с илюзията за един-единствен продължителен кадър, в който историята е разказана в реално време – събитията са пресъздадени и протичат за зрителите със същата скорост, с която се изживяват от героите във филма. Това помага за по-цялостното потапяне на публиката в действието и усещането, че са в окопите заедно с войниците.

1917 e едновременно красива и жестока история за приятелство, чест и жертвоготовност, разкриваща малко позната страна на един от най-големите и тежки военни конфликти в историята на човечеството. Действието ни отвежда в разгара на Първата световна война, когато двама млади британски войници,Скофийлд (Джордж МакКей) и Блейк (Дийн-Чарлс Чапман), са натоварени с изпълнението на привидно невъзможна мисия. В надпревара с времето те трябва да навлязат дълбоко във вражеската територия и да доставят съобщение, което ще предотврати стотици войници, сред които е и родният брат на Блейк, да попаднат в смъртоносен капан, подготвен от германците.

Освен младите Джордж МакКей и Дийн-Чарлс Чапман, във филма участват още звезди от ранга на Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Марк Стронг, както и доказали се имена като Ричард Мадън, Андрю Скот, Даниел Мейс, Ейдриън Скарбъро, Джейми Паркър и др.

Освен режисьор Сам Мендес е продуцент и автор на сценария заедно с Кристи Уилсън-Кернс (PennyDreadful). Сред останалите продуценти са Пипа Харис (Пътят на промените, AwayWe Go), Джейн-Ан Тенгрен (TheRhythmSection, Спектър), КалъмМакДугал (Мери Попинз се завръща, 007: Координати Скайфол) и Брайън Оливър (Рокетмен, Черен лебед).
Връщаме се в 1917на 24 януари само в кината.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !