Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Скандалът OneCoin става телевизионна драма

отпечатай новината

06.02.2020 11:37 | Видян 903 пъти

Скандалът OneCoin става телевизионна драма

Подкастът на BBC Липсващата криптокралица, който изследва изчезването на основателя на OneCoin д-р Ружа Игнатова, ще бъде адаптиран в телевизионна драматична поредица.

Ед Рубин и Ема Броутон от New Regency ще продуцират поредицата заедно със съавторите на подкаста Джейми Бартлет и Джорджия Кат.

Липсващата криптокралица изследва историята на българския технологичен предприемач д-р Ружа Игнатова, която пусна криптовалута, наречена OneCoin през 2014 г. Инвеститори от 175 държави изсипаха 5 млрд. Долара в криптовалутата, която Игнатова обяви като „убиец на биткойн“ - но тя изчезна през 2017 г., след като OneCoin беше разобличен като гигантска схема на Понци (финансова операция, която изплаща на старите инвеститори в продукта от парите, които идват от новите инвеститори. Името идва от Чарлз Понци, американец от италиански произход, който през 20-те години на 20 век създава незаконен бизнес модел, посредством който краде милиони от своите инвеститори).

Срещу Игнатова са повдигнати обвинения за пране на пари и измами, задочно; през октомври 2019 г. брат й Константин Игнатов се призна за виновен по обвинения в пране на пари и измами; той все още не е осъден, но е изправен до 90 години затвор. По време на процеса Игнатов разкри, че сестра му живее в София, България преди нейното изчезване и че той не е говорил с нея, след като това се случва. Той също така твърди, че тя се страхува, че някой, който е близо до нея, ще я предаде на ФБР и че тя го е помолила да получи паспорт и самолетни билети до Гърция, през Австрия.

Адвокатът на OneCoin Марк Скот бе признат за виновен в конспирация за извършване на пране на пари и банкови измами в Окръжния съд на САЩ в Манхатън след триседмично изслушване. Той ще бъде осъден по-късно този месец.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !